Гострий голод відчувають більше ста мільйонів людей - FAO

Гострий голод відчувають більше ста мільйонів людей - FAO

Доповідь
Укрінформ
Близько 113 мільйонів осіб у 53 країнах відчували гостру нестачу продовольства у 2018 році, порівняно з 124 мільйонами у 2017-му.

Про це йдеться у Глобальній доповіді, представленій сьогодні, 2 квітня, Європейським Союзом, Продовольчою та сільськогосподарською організацію ООН (FAO) та Всесвітньою продовольчою програмою ООН (ВПП), яку надала Укрінформу прес-служба FAO.

"Відсутність продовольчої безпеки залишається глобальною проблемою. Ось чому в період з 2014 по 2020 рік ЄС виділить близько 9 мільярдів євро на ініціативи в сфері зміцнення продовольчої безпеки, поліпшення харчування та забезпечення сталого сільського господарства у більш ніж 60 країнах", - зазначила комісар з міжнародного співробітництва та розвитку Невен Міміца.

У доповіді акцентується, що майже дві третини людей, які відчувають гострий дефіцит продовольства, проживають у 8 країнах: Афганістані, Демократичній Республіці Конго, Ефіопії, Нігерії, Південному Судані, Судані, Сирії та Ємені.

"Продовольчі кризи продовжують залишатися глобальною проблемою, вирішення якої потребує наших спільних зусиль. ЄС продовжує посилювати свої зусилля. За останні три роки ЄС виділив найбільший бюджет на надання гуманітарної допомоги та поліпшення харчування за всю історію - в цілому близько 2 мільярдів євро. Продовольчі кризи стають все більш гострими і складними, і нам потрібні інноваційні способи їхнього вирішення і запобігання їхньому виникненню", - сказав Христос Стіліанідес, комісар з гуманітарної допомоги та управління кризами.

Читайте також: ФРН продовжила ембарго на продаж зброї до Саудівської Аравії

У сьогоднішній Глобальній доповіді наголошується на необхідності зміцнення співробітництва між суб'єктами, які займаються гуманітарною діяльністю, діяльністю з метою розвитку та встановлення миру, щоб зупинити і запобігти продовольчі кризи.

В останній доповіді FAO про стан продовольчої безпеки і харчування, опублікованій у вересні 2018 року, зазначено, що 821 мільйон осіб на планеті страждають від голоду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-