Читання в гамаку і спілкування з авторами: у Сумах відкриють вуличні бібліотеки

Читання в гамаку і спілкування з авторами: у Сумах відкриють вуличні бібліотеки

Укрінформ
У Сумах реалізовуватимуть франко-німецький проект «Колона Морріса», в рамках якого мешканцям в місті облаштують тимчасові вуличні бібліотеки, де представлять твори французьких та німецьких авторів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ідея полягає в тому, щоб запропонувати в громадському просторі кожного міста-учасника протягом трьох днів вуличну бібліотеку, що складається з майже 400 книг та яка запрошує містян влаштуватися в кріслі й почитати. Французькі та німецькі автори будуть запрошені представити свої твори та поспілкуватися з публікою», – зазначила під час презентації проекту «Колона Морріса» (Colonne Morris/Litfaßsäule) в Сумській міській раді його координатор Марія Шубчик.

Представники проекту розповіли, що відкрита бібліотека запропонує фахову, художню та інформаційну літературу, а також комікси та книги для дітей і підлітків. Планується розмістити крісла-мішки, шезлонги та гамак просто неба, а поруч із читальною зоною розташувати подіум, на якому виступатимуть та дискутуватимуть з аудиторією автори книг.

Читайте також: Мінкультури нагородило лауреатів і дипломантів премії імені Гоголя

За словами заступника Сумського міського голови Степана Пака, міська влада зацікавлена в розвитку міжнародного співробітництва в усіх сферах життя і зі свого боку обіцяє необхідне сприяння в реалізації проекту «Колона Морріса».

«Цей проект має гарні перспективи у напрямку зміцнення партнерських відносин, євроінтеграції українського суспільства, розвитку культури та освіти громадян, підвищення іміджу міста у світовому культурному просторі. Тож ми раді долучитися до цього заходу, міська влада Сум готова допомогти в процесі його організації та проведення, за необхідності долучити до заходу філії міської бібліотечної системи, інші культурні інституції», - зауважив Пак.

Запропоновано можливі місця проведення читань, серед яких значаться міський парк ім. Кожедуба, сквер «Дружба», сквер ім. Тараса Шевченка, зона біля Альтанки, зона біля пам’ятника Цукру.

Фото: pixabay.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-