Шведська школярка отримала

Шведська школярка отримала "Золоту камеру" за боротьбу зі змінами клімату

Укрінформ
Шведська школярка і активістка руху за захист клімату Грета Тунберг стала лауреаткою німецької нагороди в галузі кіно й мас-медіа "Золота камера".

Церемонія вручення престижної нагороди відбулася в суботу в Берліні, повідомляє DW.

"Сама 16-річна школярка з синдромом Аспергера присвятила свою нагороду захисникам Гамбахського лісу та закликала знаменитостей попередити людство про загрозу, котру становлять зміни клімату" - йдеться у повідомленні.

За словами Тунберг, людство стоїть "на роздоріжжі своєї історії".

Школярка також назвала комічною ту обставину, що підлітки змушені пропускати заняття у школі, щоб виступити з протестом проти знищення їхнього майбутнього.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю понад 20 тисяч осіб, в основному школярів, вийшли в Берліні на демонстрацію на захист клімату, пройшовши від Міністерства економіки й енергетики до Бранденбурзьких воріт.

Читайте також: У Берліні - багатотисячні мітинги школярів проти зміни клімату

Масовість п'ятничної акції в Берліні була пов'язана, не в останню чергу, з приїздом до німецької столиці ініціатора руху, 16-річної шведської активістки Грети Тунберг, яка виступила перед присутніми на Паризькій площі.

Сама Тунберг почала протестувати проти недостатніх заходів щодо захисту клімату влітку 2018 року перед парламентом в Стокгольмі. Світову увагу вона привернула до себе своїми виступами на політичних конференціях. В рамках її приїзду в Німеччині їй буде вручено нагороду за захист клімату.

Вже протягом багатьох місяців дівчина щоп'ятниці замість уроків у школі виходить на пікет із захисту клімату. Зокрема в березні цього року вона брала участь в п'ятничних демонстраціях підлітків у Гамбурзі та Берліні. Її приклад наслідували десятки тисяч школярів, у тому числі й в Німеччині.

Ще 2018 року вона потрапила до 25 найвпливовіших підлітків світу, а в березні 2019 група шведських і норвезьких політиків висунула Тунберг на Нобелівську премію миру.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-