Вінницький театр обмінюватиметься акторами та режисерами з театрами Грузії

Вінницький театр обмінюватиметься акторами та режисерами з театрами Грузії

Укрінформ
У Вінниці підписали меморандум про співпрацю з «Театральною спільнотою Грузії», який передбачає обмін гастролями, режисерами, акторами та спільний випуск вистав.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив один з ініціаторів підписання меморандуму – народний художник України Володимир Козюк.

«Меморандум підписали з нашої сторони начальник обласного управління культури, я – від ГО «Кращий Художник / The Best Artist», а також директор Вінницького обласного академічного музично-драматичного театрому імені Садовського Володимир Лозовський. Грузинську сторону представляли в цьому процесі Костянтин Абашидзе – він заступник керівника творчої спілки «Театральна спільнота Грузії» і художній керівник Драматичного театру імені Ладо Месхішвілі м. Кутаїсі. А також керівник творчої спілки «Театральна спільнота Грузії» Георгій Гегечкорі. Домовились, що співпрацюватиметмо в галузі театрального мистецтва і поступово розширюватимемо цю співпрацю й на інші напрями мистетцва», - розповів Козюк.

Читайте також: На Docudays UA покажуть 27 українських фільмів

За його словами, меморандум передбачає чотири основні напрямки співпраці. Зокрема, йдеться про обмін гастролями, під час яких театри матимуть можливість презентувати по 2–3 привезені вистави і переглянути постановки приймаючої сторони. А також планується обмін режисерами та акторами для постановки вистав. Також вінницькі та грузинські театральні діячі планують виготовлення спільних театральних продуктів за участі акторів двох країн.

Окрім того, у межах передбаченої меморандумом співпраці прогнозується проведення спільних презентацій, творчих вечорів для сценаристів і музикантів за участі усіх театрів, які уклали договори з Театральною спільнотою Грузії, Польщі, Вірменії та інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-