У Харкові стартував

У Харкові стартував "Kharkiv Fashion 2019"

Укрінформ
Фінал Всеукраїнського конкурсу "Start Fashion" стартував у Харкові в рамках проекту "Kharkiv Fashion 2019".

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

"У фіналі конкурсу беруть участь 35 молодих дизайнерів з усієї України, в тому числі, учасник з Копенгагена (Данія). Всього ж на проект було подано 133 заявки з 18 регіонів України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила на відкритті начальник Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради Вікторія Грецька-Миргородська, основне завдання конкурсу - дати молодим дизайнерам можливість безкоштовно реалізувати свій потенціал і творчі ідеї".

"Важливо не просто відпустити молодого дизайнера у вільне плавання, а зробити так, щоб він і далі продовжував розвиватися і став справжнім дизайнером, відомим в Україні та Європі, щоб в подальшому його роботи, які він презентує в інших країнах, прославили наш Харків", - сказала вона.

Читайте також: Lviv Fashion Week цьогоріч розпочнуть разом із "Французькою весною"

За словами модельєра і члена журі Костянтина Пономарьова, вибрати фіналістів було складно: "Більшість представлених ескізних варіантів викликала у журі великий інтерес. ... Сьогодні я чекаю від молодих дизайнерів вибуху емоцій".

Конкурс молодих дизайнерів проходить в шести номінаціях, включаючі повсякденний одяг, колекції за народними мотивами, одяг для урочистих подій, колекції одягу із вторинних матеріалів, конкурс одного костюма, колекція одягу у вільному стилі.

22 і 23 березня пройдуть покази, де свої колекції представлять відомі харківські модельєри, дизайнери зі всієї України, а також гості з інших країн. Крім професійних моделей, в модних показах візьмуть участь моделі "plus size", дівчата на інвалідних візках, слабочуючі діти, також на подіум вийдуть футболісти.

Читайте також: "Сонячні" діти вийшли на подіум Junior Fashion Week

В ці дні пройде також бізнес-форум "Kharkiv Fashion Business Forum-2019".

У 2018 році в конкурсі "Start Fashion" взяли участь близько 100 молодих дизайнерів з 14 регіонів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-