"Сонячні" діти вийшли на подіум Junior Fashion Week

Фото
Укрінформ
«Сонячні» діти разом із зірками вітчизняного шоу-бізнесу вийшли на подіум у рамках Junior Fashion Week – Тижня дитячої моди, що 21 березня стартував у Києві.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хотіли показати, що незважаючи на поширену в суспільстві думку про нездатність «сонячних» дітей до класичного навчання, вони можуть освоїти не лише навички догляду за собою, а й більш складні дії, включаючи участь у модних показах і виході на подіум», - розповіла засновниця Junior Fashion Week Наталя Коваленко.

Вона додала, що діток із синдромом Дауна називають «сонячними» за їхню доброзичливість, відкритість і наївність, але вони не відстають в інтелектуальному розвитку в загальному сенсі.

«У них, як і у всіх дітей, є свої слабкі і сильні сторони. І вони точно обдаровані не менше, але для цих дітей дуже важлива соціалізація – вона сприяє їхній адаптації в суспільстві. Чим більше вони спілкуються зі звичайними однолітками, тим менш помітно їх відставання, краще психічний і фізичний розвиток», - наголосила Коваленко, пояснюючи, чому команда тижня дитячої моди вирішила долучитись до World Down Syndrome Day і організувала перформанс за участю дітей та українських зірок.

Тиждень дитячої моди з нагоди Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна відбувся в Києві / Фото: Овсяннікова Юлія, Укрінформ

На показі дітей підтримували українські зірки, серед яких музикант Роман Бахарєв (Bahroma), прима-балерина Національної опери України Христина Шишпор, телеведучі Надія Матвєєва, Ольга Фреймут, Генадій Попенко, Григорій Решетник, Тимур Мірошниченко, Марися Горобець, Марія Орлова, актори серіалу «Школа» Андрій Бойко і Марія Кондратенко, дизайнер Олена Бурба.

Читайте також: Сьогодні - Всесвітній день людей з синдромом Дауна

Всесвітній день людей з синдромом Дауна відзначають у всьому світі з 2006 року. Дату 21 березня було обрано не випадково – це символічне позначення самого синдрому Дауна, причиною якого є трисомія однієї з хромосом: у людини, що страждає на це захворювання, 21-а хромосома наявна в трьох копіях.

Junior Fashion Week - дитячий тиждень моди, що проходить у Києві в КВЦ «Парковий» з 21 по 24 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-