Учені наблизилися до розгадки лікування хвороби Альцгеймера

Учені наблизилися до розгадки лікування хвороби Альцгеймера

Укрінформ
Група вчених Массачусетського технологічного інституту змогла видалити шкідливі білки з мозку за допомогою звуку і світла.

Експерименти проводилися на мишах, уточнює медичне видання Science Alert.

"Скупчення шкідливих білків, які впливають на функції мозку, були частково вилучені у мишей за допомогою лише світла і звуку", - йдеться в статті.

Дослідження показали, що стробоскопи можуть використовуватися для генерації слабких звуків, що відтворюють мозкові хвилі, загублені при захворюванні, які, у свою чергу, видаляють бляшки (шкідливі білки) і покращують когнітивну функцію у мишей, у яких змодифіковано поведінку, подібну до тієї, яка буває при хворобі Альцгеймера.

Світлові імпульси включалися з частотою 40 раз/сек і були спрямовані в очі піддослідних, із  такою ж частотою подавався звук (40 герц). При об'єднанні зорової та слухової стимуляції протягом тижня спостерігалося різке зниження рівня амілоїду.

Це нагадує використання світла і звуку для запуску власних мозкових хвиль, щоб допомогти боротися з хворобою.

Це не перша спроба вчених використовувати звук для боротьби з недугою.

Читайте також: Багато води, спорт та "no smoking": як зберегти нирки здоровими

Метод ще не був клінічно випробуваний на людях, тому поки рано обнадіювати хворих, оскільки відомо, що мозкові хвилі на людях і мишах працюють по-різному. Однак, результати дослідження все ж дають надію на появу дешевого і не пов'язаного з використанням наркотичних препаратів способу лікування поширеної форми деменції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-