Багато води, спорт та

Багато води, спорт та "no smoking": як зберегти нирки здоровими

Укрінформ
У п'ятницю, 14 березня, відзначається Світовий день нирки. Міністерство охорони здоров'я нагадало прості правила, які можуть зберегти здоров'я нирок.

Поради МОЗ оприлюднило на своїй сторінці у Facebook.

"Достатня кількість води - запорука нормальної роботи нирок. Пийте достатню кількість води. Скільки? Орієнтуйтеся відчуттям спраги. Це залежить від фізичного навантаження, клімату, загального стану здоров'я тощо. Орієнтовні норми споживання рідини для дорослих з вагою 70-75 кг у – 2800-3000 мл. Сюди входить будь-яка рідина - включно з усіма рідкими стравами і напоями. Обмежте солодкі газовані, соки та соковмісні напої", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, також однією з найпоширеніших причин розвитку захворювання нирок є високий артеріальний тиск, діабет, серцево-судинні захворювання, підвищений холестерин. У МОЗ радять регулярно проходити обстеження і в жодному разі не займатися самолікуванням.

Окрім цього, як інформує МОЗ, на здоров'я нирок випливає і куріння.

"Куріння - одна з причин зменшення кров'яного потоку до деяких частин нирки, через що цей орган починає гірше функціонувати. Також куріння підвищує ризик раку нирок. З першого дня відмови від сигарет ваш організм почне відновлюватися - ризики зменшуватимуться", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що найпростіша профілактика хвороб нирок - режим харчування. Їжа повинна рівномірно надходити в організм, не перевантажуючи травну систему і нирки, не містити критичної кількості подразнюючих речовин - солі, прянощів.

Читайте також: Супрун назвала нешкідливу добову норму цукру

Поінформовано, що фізичні навантаження допомагають нормалізувати артеріальний тиск, покращити мікроциркуляцію крові в нирках і таким чином зменшити ризик розвитку хронічних хвороб нирок.

"Якщо не маєте часу на спорт - більше ходіть пішки", - додали у МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-