У Раді відкрили виставку до 70-річчя Володимира Івасюка

У Раді відкрили виставку до 70-річчя Володимира Івасюка

Фото
Укрінформ
У кулуарах Верховної Ради відкрилася виставка «Красна пісня на всі голоси» на честь українського композитора-виконавця Володимира Івасюка, якому цього року виповнилося б 70.

Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату ВР.

"Виставка «Красна пісня на всі голоси» – це розповідь мовою документів та фотографій про легендарного митця Володимира Івасюка, який пішов з життя на творчому злеті", - йдеться у повідомленні.

Експозицію презентував голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький.

Він подякував колективу Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка та сестрі поета-композитора Оксані Івасюк за можливість побачити в стінах парламенту фотографії, рукописи, автографи, платівки шкільних років Володимира Івасюка.

Зокрема, на виставці представлено експонати «Чернівецького періоду» творчості Івасюка, коли він написав свої знамениті пісні «Червона рута», «Водограй», «Я піду в далекі гори…» і виконав дві з них у передачі «Камертон доброго настрою».

У Раді відкрилася виставка на честь 70-річчя Івасюка / Фото: iportal.rada.gov.ua

Експозиція дозволяє дізнатися про співпрацю поета з вокально-інструментальним ансамблем «Смерічка» та його керівником композитором Левком Дутковським, про участь у створенні фільму «Червона рута» та зйомках програм Центрального телебачення «Пісня – 71», «Алло, ми шукаємо таланти».

Як зазначає інформуправління Апарату ВР, у церемонії відкриття взяли участь народні депутати України Оксана Білозір, Марія Матіос, Оксана Продан, Богдан Онуфрик, відомий український скрипаль, композитор Кирило Стеценко, письменник, журналіст, директор Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка Мирослав Лазарук.

Ознайомила з виставкою головний зберігач фондів Чернівецького обласного меморіального музею Володимира Івасюка Наталія Мороз.

Читайте також: У Львові стартує конкурс на найкращий кліп за твором Івасюка

Як повідомляється, в експозиції представлений також «Львівський період» творчості Івасюка. "У Львові він співпрацював з такими поетами-піснярами як Ростислав Братунь, Богдан Стельмах, Роман Кудлик, Степан Пушик. Зі Львова Івасюк поїхав до Польщі на міжнародний конкурс естрадної пісні «Сопот-74», на якому Софія Ротару виконала його «Водограй»", - повідомляє Інформуправління ВР.

Виставку створено за підтримки Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності. Вона триватиме до 15 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-