Україна вперше відкрила національний стенд на Лондонському книжковому ярмарку

Україна вперше відкрила національний стенд на Лондонському книжковому ярмарку

Фото
Укрінформ
Національний стенд, організований командою Українського інституту книги, вперше представлено на 48-му Лондонському книжковому ярмарку, що проходить з 12 до 14 березня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

“Візуальною основою українського стенда стали ілюстрації до книжки “Аграфка” художників Романи Романишиної та Андрія Лесіва, лауреатів премії Bologna Ragazzi Award 2018 року”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, офіційне відкриття стенду відбулося 12 березня о 17.00 за київським часом. Українську делегацію очолює міністр культури Євген Нищук, який зазначив, що представлення національного стенда на такому престижному форумі є свідченням командної, злагодженої роботи державних інституцій та представників української книговидавничої сфери.

“Вихід на світовий книжковий ярмарок у Лондоні - це ще один якісний крок для розвитку книжкової індустрії в Україні, до промоції українських авторів через переклади, через ілюстраторів, через видавців, зрештою це промоція України”, - підкреслив Євген Нищук.

Україну на Лондонському книжковому ярмарку представляють 12 видавництв: “А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га”, “Видавництво Старого Лева”, “Наш Формат”, “Астра”, “BOOK CHEF”, “Фонтан казок”, “Каламар”, “КМ-Букс”, “Magenta”, “Nebo BookLab”, “Ранок”, “Самміт-книга”. Крім того, свої книжки на стенді презентує Український інститут національної пам’яті та організація “Українсько-єврейська зустріч”. Також буде презентовано англомовну книгу - мандрівку Україною від видавництва “Книголав”.

Читайте також: Українська книжка здобула нагороду на міжнародному "конкурсі краси"

Лондонський книжковий ярмарок - одна з найбільш масштабних міжнародних бізнес-подій книжкового світу, майданчик для переговорів, купівлі прав та демонстрації видавничих досягнень країн. За інформацією організаторів, на 48-му Лондонському книжковому ярмарку очікується понад 1700 учасників та понад 25 000 відвідувачів. За три дні відбудеться понад 200 подій - освітніх семінарів, воркшопів та демонстрацій. На конференції Quantum говоритимуть про нон-фікшн, самвидав, штучний інтелект, голосових помічників для вибору книжок, а також розширення аудиторії та нові бізнес-моделі. У фокусі виставки - книжковий ринок Індонезії.

Фото: mincult.kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-