На Рівненщині презентували

На Рівненщині презентували "Вишиваного "Кобзаря"

Фото
Укрінформ
Єдина в Україні Шевченківська естафета «Дорогами поета на Рівненщині» була передана напередодні від Здолбунівського району Острозькому. На заході в Здолбунові був представлений “Вишиваний “Кобзар”.

Торік Здолбунівщина отримала естафету від Дубенщини, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«У Здолбунів на урочистий захід завітали письменники та просвітяни, школярі та молодь, громадськість і делегації з 6-ти районів – учасників естафети. Під час дійства презентували ілюстрований «Вишиваний «Кобзар», до створення якого долучилися педагоги, учні шкіл району та їх батьки, які впродовж року вишивали сторінки книги», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рукотворний «Кобзар» зберігатиметься у Здолбунівському районному історико-краєзнавчому музеї.

Під час урочин у Здолбунові діяла літературна сцена за участю письменників Рівненщини, виставка авторських витинанок місцевої майстрині, фотозона-інсталяція з виробами декоративно-ужиткового мистецтва.

Цього ж дня Шевченківську естафету передано представникам Острозького району, де упродовж року відбуватимуться заходи, присвячені Великому Кобзарю.

Читайте також: «Донос» на Шевченка у першому детективі про Кобзаря

Шевченківська естафета стартувала на Рівненщині у 1989 році з ініціативи Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України.

Щороку цю естафету передають серед шести районів краю, де у 1846 році побував Тарас Шевченко.

Фото: www.rv.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-