Родичі Нестора Махна дали згоду на перевезення його праху з Парижа до Гуляйполя

Родичі Нестора Махна дали згоду на перевезення його праху з Парижа до Гуляйполя

Укрінформ
Внучатий племінник революціонера Нестора Махна надав згоду на перевезення його праху з кладовища Пер-Лашез в Парижі до Гуляйполя Запорізької області.

Про це повідомив голова Гуляйпільської РДА Олександр Іщенко в інтерв'ю місцевому виданню “Голос Гуляйпілля”.

“Підготували всі необхідні документи щодо перевезення праху Нестора Махна до Гуляйполя. Цьому передували сесія міської ради, а також робоча нарада. З нашого боку готові всі документи, є заява внучатого племінника Нестора Махна щодо повернення на батьківщину праху його предка”, - сказав Іщенко.

Він додав, що "вже вирішили, де має знаходитись прах Нестора Махна — у музеї"

За словами голови РДА, наразі чекають остаточної відповіді від французької сторони. "Бо французька діаспора — проти повернення праху. Тож це питання вирішується на рівні міжнародних відносин”, - зазначив Іщенко.

Читайте також: В Нідерландах хочуть запровадити нові правила поховання

Не́стор Іва́нович Махно́ — політичний та військовий діяч, командувач Революційної повстанської армії України, керівник селянського повстанського руху 1918–1921 років, відомий анархіст і тактик ведення партизанської війни. Народився 26 жовтня (7 листопада) 1888 року. Помер у Парижі від сухот в 1934 році. Урну з прахом Махна замуровано в стіні комунарів під номером 6686 у 87 відділі цвинтаря Пер-Лашез.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-