В Нідерландах хочуть запровадити нові правила поховання

В Нідерландах хочуть запровадити нові правила поховання

Укрінформ
У Нідерландах мають намір модернізувати правила поховання згідно з побажаннями рідних померлих, враховуючи їх традиції та переконання.

Про це повідомляє Dutch News.

“Правила і положення щодо поховання і кремації будуть змінені наступного року, щоб задовольнити волю померлого і його сім'ї”, - заявила міністр внутрішніх справ Нідерландів Кайса Оллонгрен.

За словами міністра, також буде розглянуто питання щодо ресомації, або розчинення людських останків. Наразі цей метод не дозволений в Нідерландах. Оллонгрен попросила раду з питань охорони здоров’я проконсультувати щодо цього питання. Доповідь очікується в 2020 році.

Читайте також: Із Туреччини депортували нідерландську журналістку

У Нідерландах люди неодноразово зверталися з проханням пом’якшити умови поховання, в тому числі щодо того, що тіла повинні бути поховані не раніше 36 годин після смерті.

Згідно з єврейською та ісламською традиціями, люди повинні бути поховані якомога швидше після смерті. Тож у Нідерландах хочуть, щоб усі релігії мали право дотримуватися своїх переконань без додаткових процедур.

Родичі померлих також заявляють, що вони проти слова “труп” у свідоцтві про смерть. Тож тепер це може бути замінено на "тіло". Сім'ї також зможуть забрати урни, що містять прах їхніх родичів з крематоріїв раніше, і не чекати місяць. Також буде запропоновано рішення для крематоріїв і похоронних бюро щодо урн, які не забирають рідні.

Читайте також: У Нідерландах “жовті жилети” просять допомогти їм зі сплатою штрафу

При цьому, не буде дозволено ховати більше однієї людини в одній труні або кремувати їх разом. За словами міністра, у такий спосіб можна приховати злочин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-