Українці не зможуть голосувати на Євробаченні-2019

Українці не зможуть голосувати на Євробаченні-2019

Укрінформ
Україна не братиме участь у голосуванні за учасників з інших країн на міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019, оскільки відмовилася від участі у конкурсі.

Про це заявила голова делегації Євробачення-2019 від України Оксана Скибінська на прес-конференції у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна не представлятиме свого учасника, відповідно голосувати вона не буде. Це буде так, як у 2015 році", - сказала Скибінська.

Водночас вона зазначила, що Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ) обов’язково буде транслювати Євробачення-2019.

Читайте також: Україна не братиме участі в Євробаченні-2020, якщо переможе Росія - НСТУ

Під час прес-конференції голова НСТУ Зураб Аласанія додав, що Суспільний мовник повністю бере на себе відповідальність за ситуацію з Євробаченням.

"Ми дуже поважаємо роботу наших партнерів з СТБ, які чотири роки сумлінно виконували свою роботу і дотримувалися наших домовленостей. Вони робили музичний конкурс. Ми не маємо права навантажувати їх зараз, тому просто взяли всю відповідальність на себе", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у фіналі нацвідбору на Євробачення-2019 перемогла співачка Maruv (Ганна Корсун), яка отримала найбільшу кількість балів серед шести конкурсантів. Це викликало скандал, оскільки виконавиця планує гастролі в РФ. Переможниця національного відбору мала підписати договір із Національною суспільною телерадіокомпанією України. Однак НСТУ та команда співачки не дійшли згоди щодо умов контракту, і вона відмовилася їхати на конкурс.

Згодом гурти Freedom-jazz (друге місце у фіналі нацвідбору) та KAZKA (третє місце) також відмовилися від участі в цьому міжнародному пісенному конкурсі.

Музиканти з гурту Brunettes Shoot Blondes, який у фіналі нацвідбору на Євробачення-2019 посів четверте місце, також заявили, що не погодяться представляти Україну на конкурсі, якщо їм надійде така пропозиція.

Водночас член правління НСТУ Олександра Кольцова заявила, що Україна може не делегувати жодного учасника на пісенний конкурс Євробачення-2019.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-