Україна не братиме участі в Євробаченні-2020, якщо переможе Росія - НСТУ

Україна не братиме участі в Євробаченні-2020, якщо переможе Росія - НСТУ

Укрінформ
Україна не братиме участі в міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення” у наступному році в разі перемоги Росії на Євробаченні-2019.

Про це заявив голова Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія на прес-конференції у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не будемо брати участь у Євробаченні-2020 (якщо конкурс проходитиме в Росії - ред). Таке питання навіть не обговорюється", - сказав Аласанія.

Він також зазначив, що НСТУ не транслювала Чемпіонат світу з футболу-2018, який проходив у Росії, і аналогічно не братиме участі і в Євробаченні в Росії.

Як повідомляв Укрінформ, у фіналі нацвідбору Євробачення-2019 перемогла співачка Maruv (Ганна Корсун), яка отримала найбільшу кількість балів серед шести конкурсантів.

Читайте також: Україна не братиме участі в Євробаченні-2019

Переможниця національного відбору мала підписати договір із Національною суспільною телерадіокомпанією Україною. Одна з умов угоди – відмова від гастролей у РФ, які співачка запланувала на квітень. Однак Національна суспільна телерадіокомпанія України та команда Maruv не дійшли згоди щодо умов контракту, і співачка відмовилася їхати на конкурс.

Гурти Freedom-jazz та KAZKA, які посіли, відповідно, друге і третє місця в нацвідборі, також відмовилися від участі в міжнародному пісенному конкурсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-