Програму

Програму "Доступні ліки" адмініструватиме Нацслужба здоров'я

Укрінформ
Кабінет міністрів України на засіданні у середу 27 лютого 2019 року ухвалив рішення щодо адміністрування державної програми “Доступні ліки” Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

Уряд ухвалив рішення у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з відповідним рішенням, у березні 2019 року НСЗУ підписуватиме договори з аптеками по всій країні. З квітня 2019 року запрацює електронний рецепт і НСЗУ почне оплати аптекам за програмою.

Це регламентовано постановами Кабінету міністрів від 27 лютого 2019 року «Деякі питання реімбурсації лікарських засобів», «Деякі питання щодо договорів про реімбурсацію», «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань».

Читайте також: Райлікарням Рівненщини закуплять нове обладнання

Як повідомляв Укрінформ, у державній програмі відшкодування вартості лікарських засобів за бюджетні кошти “Доступні ліки” бере участь кожна третя аптека країни — майже 6 тисяч закладів. До квітня 2017 року кількість препаратів у програмі зросла на понад 60 %, а частка тих ліків, які можна повністю безоплатно отримати зросла у півтора рази. Ця програма затребувана у людей — видано 33 млн рецептів на суму 1,7 млрд грн, що були виписані за цією програмою. У 2019 році бюджет програми збільшено на 30 %.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-