Райлікарням Рівненщини закуплять нове обладнання

Райлікарням Рівненщини закуплять нове обладнання

Укрінформ
Районні лікарні Рівненщини отримають 19 кардіографів та інше спеціальне кардіологічне обладнання завдяки угоді, підписаній напередодні між Світовим банком та облдержадміністрацією.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«Завдяки реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» обласне управління охорони здоров’я продовжує закуповувати кардіологічне обладнання для районних лікарень Рівненщини. Зокрема, в рамках реалізації проекту була підписана угода на постачання 19 кардіографів та обладнання для цілодобового Холтерівського моніторування», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що раніше в області у рамках проекту закупили кардіо-васкулярні сканери, дефібрилятори-монітори а також апарати для експрес-визначення тропоніну, D-дімеру та інших кардіомаркерів.

Прилад для Холтерівського моніторингу – це міні-комп’ютер який спеціальними наліпками кріпиться до тіла пацієнта і протягом доби записує кардіограму та фіксує рівень артеріального тиску. На основі цих даних лікар може встановити більш точний діагноз, оскільки матиме показники за добу.

Окрім приладів для Холтерівського моніторування, кожна районна лікарня Рівненщини отримає електрокардіограф.

Читайте також: П’ять тергромад Рівненщини візьмуть участь у європейському проекті

А вже найближчим часом планується підписання угоди на придбання системи для проведення тредміл-тесту.

Таким чином, реалізується один з компонентів проекту, а саме буде проведено переоснащення кардіологічним обладнанням лікарень вторинного рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-