“Лілея” та “Половецькі танці”: Національна опера анонсувала вистави на березень

“Лілея” та “Половецькі танці”: Національна опера анонсувала вистави на березень

Укрінформ
У березневому репертуарі Національної опери України - довгоочікуваний балет “Лілея” та балет “Спартак”, поставлений видатним хореографом Анатолієм Шекерою.

Окрім того, у березні будуть представлені “Половецькі танці” у постановці Аніко Рехвіашвілі, а також такі оперні шедеври, як “Фауст” та “Дон Карлос”, повідомили Укрінформу у прес-службі театру.

“7 березня на сцені театру – опера “Джанні Скіккі” Дж.Пуччіні та балет “Половецькі танці” (фрагмент опери “Князь Ігор” О. Бородіна). 9 березня – балет “Лілея” К.Данькевича - до 205-ої річниці від дня народження Т.Г.Шевченка”, - ідеться у повідомленні.

Прем'єра балетної вистави на музику Костянтина Данькевича “Лілея” на сцені Київського театру опери та балету ім. Т.Г. Шевченка відбулася 26 серпня 1940 року. Поновлення балету відбулося у 2003 році.

19 березня глядачі побачать балет “Спартак” А. Хачатуряна, присвячений пам'яті Анатолія Шекери. До “Спартака” видатний український хореограф Анатолій Шекера (у 1994-2000 рр. - головний балетмейстер Національної опери України) звертався двічі - у 1965 році у Львові, а через 12 років у Києві.

Опера “Фауст” Ш.Гуно в Національній опері - 20 березня. Вистава в сучасній постановці повернулася в театр кілька сезонів тому. Сценографія нагадує мюзикл, в якому використані запаморочливі декорації з різними світловими ефектами, а виконавці грають у незвичних для опери костюмах, в яких змішалися стилі різних епох. Органічне поєднання класики та сучасних технологій дозволило творцям постановки перемістити “Фауста” в сучасність.

Читайте також: У Національній опереті — прем’єра “Білої ворони”

31 березня на кону – опера “Дон Карлос” Дж.Верді, яка вимагає великого складу першокласних виконавців. Вперше на розсуд українського глядача ця опера була представлена більш ніж 20 років тому, а 2012 року в новому прочитанні знову повернулась на сцену Національної опери і стала наймасштабнішою прем’єрою за всю історію Незалежності України. Під час роботи над цим твором були використані найсучасніші технології та новітнє технічне обладнання. Для постановки були розроблені надзвичайні за своєю красою та складністю декорації, а також 420 костюмів.

.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-