У Національній опереті — прем’єра “Білої ворони”

У Національній опереті — прем’єра “Білої ворони”

Фото
Укрінформ
У Національній опереті України 22 та 23 лютого відбудеться прем’єра української рок-опери "Біла ворона" — легендарного твору поета Юрія Рибчинського та композитора Геннадія Татарченка.

Про це нагадав під час прес-конференції з нагоди прем'єри генеральний директор — художній керівник Національної оперети Богдан Струтинський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це буде абсолютно нова версія, дуже цікаве рішення. Над виставою працювала ціла плеяда молодих талановитих митців”, — сказав Струтинський.

Прес-конференція з нагоди прем'єри першої української рок-опери "Біла ворона" / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

Поет і драматург Юрій Рибчинський подякував театру, а також режисеру та балетмейстеру Максиму Голенку та Максиму Булгакову.

“Це для них уже третя постановка “Білої ворони” - до цього вони поставили її у Рівному та Миколаєві. І дві попередні роботи — дуже вдалі. Але в театрі оперети це вперше”, - сказав Рибчинський.

Він нагадав, що взагалі вперше рок-оперу поставив Сергій Данченко у 1991 році в Київському театрі імені Франка. Вона йшла 12 років, але в той час більше жоден театр не брався за цю роботу. А зараз тільки в Україні це сьома чи восьма постановка, не кажучи про те, що вона з успіхом іде в Москві й у Молдові і має міжнародний розголос.

Рок-опера "Біла ворона" / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

“Свого часу я не думав навіть, що створю ту матрицю, в якій сьогодні ми будемо жити. Коли у 1986 році я писав поему “Біла ворона”, я не передбачав, що ми будемо жити на п’ятому році столітньої війни. Так що вона стала більш актуальною, ніж була у 1991 році”, - підкреслив Рибчинський.

Читайте також: Пласідо Домінго заспівав український романс «Чорнії брови, карїї очі»

Своєю чергою Геннадій Татарченко додав, що втішений з того, що вперше рок-опера йтиме саме у музичному театрі.

А режисер Максим Голенко запевнив, що, хоч це для нього вже третя постановка “Білої ворони”, візуально це зовсім інша вистава.

“Ми віримо, що це буде найпотужніший варіант! Це твір, який завжди актуальний”, - підкреслив він.

Як зазначив Богдан Струтинський, у виставі задіяні два склади і вони рівноцінні. На прем’єрі у березні — 23-го та 24-го - глядачі побачать інший, так само сильний ансамбль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-