Із фільму “Берлін, я люблю тебе” вирізали фрагмент з китайським опозиційним митцем

Із фільму “Берлін, я люблю тебе” вирізали фрагмент з китайським опозиційним митцем

Укрінформ
Зі стрічки “Берлін, я люблю тебе” виключили частину, яку створив і в якій знявся китайський художник Ай Вейвей.

Як повідомляє The Hollywood Reporter, до такого рішення вдалися деякі члени продюсери і спонсори фільму через побоювання викликати негативну реакцію у влади Китаю.

“Берлін, я люблю тебе” – це серія романтичний історій, яка складається з десяти короткометражних фільмів. Вони були зняті різними режисерами у столиці Німеччини і присвячені темі кохання. У стрічках циклу знялися Кіра Найтлі, Міккі Рурк, Дієго Луна, Гелен Міррен, Люк Вілсон та інші.

Свою частину Ай Вейвей зняв ще у 2015 році. Він працював над фільмом дистанційно, оскільки у той час не міг виїжджати за межі Китаю. У фільмі Вейвей показав історію свого сина Ай Лао, який мешкає зі своєю матір’ю в Берліні.

Однак ця робота не потрапила до фінальної версії стрічки “Берлін, я люблю тебе”. Дистриб’ютори фільму пояснили це тим, що присутність Ай Вейвея в картині може завадити її успішному прокату в Китаї.  

“Берлін, я люблю тебе” вийшов в американський прокат 8 лютого. Фільм повинен був взяти участь у Берлінале, однак його не взяли до програми. Ай Вейвей заявив, що причиною відмови стали політичні мотиви через його присутність у стрічці, однак представники Берлінського кінофестивалю спростували це припущення.

Читайте також: Названі переможці кінофестивалю Берлінале

Ай Вейвей – це сучасний, художник, скульптор, фотограф і громадський активіст. Він відомий своєю відкритою критикою китайського уряду через яку, зазнає утисків і переслідувань.  

У рейтингу за 2011 рік «Сто найвпливовіших персон в арт-світі», що складається журналом «ArtReview», Ай Вейвей посів перше місце. Також він знаходиться на 24-й сходинці у списку найвпливовіших людей світу за версією журналу «Time».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-