На Вінниччині пройде міжнародний фестиваль зимового лендарту

На Вінниччині пройде міжнародний фестиваль зимового лендарту

Укрінформ
У Вінницькій області відбудеться XIV Міжнародний фестиваль зимового лендарту «Міфогенез».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив куратор фестивалю – голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Нікітюк.

«Цього року «Міфогенез» проводимо вчотирнадцяте. До участі у проекті долучаться митці з Польщі, Литви і п`яти міст України. Вони протягом 22-24 лютого на території Вінниці та на Немирівському скіфському городищі створять об`єкти лендарту – мистецтва довкілля», – сказав Нікітюк.

За його словами, особливість лендарту як форми сучасного мистецтва полягає в тому, що художники взаємодіють з довкіллям не публічно. До глядача лендарт-проекти доходять лише у вигляді фото- і відеодокументації.

Читайте також: У Вінниці відкрився завод з виробництва сонячних панелей

Головна концепція фестивалю – створення мистецьких проектів, які продукують нові художні міфи та візуалізують відчуття сучасності через художній образ. З фотоматеріалів об'єктів лендарту буде сформована експозиція для презентації протягом 2019 року в містах України і за кордоном.

Стартує XIV Міжнародний фестиваль зимового лендарту «Міфогенез» 22 лютого.

Лендарт — це художня діяльність, об'єктом якої є реальний пейзаж, фрагмент природного середовища. Твори цього типу з'явилися в мистецтві у 1960-х роках, а бурхливий розвиток припав на 1970-ті роки. Це були різні за масштабом і характером проекти, монументальні, що іноді сягали кількох кілометрів, або такі, що потребували масштабних земельних робіт, або композиції, що існували лише одну мить, нищені вітром або припливом.

Фото: ВЛАСНО.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-