У Вінниці відкрився завод з виробництва сонячних панелей

У Вінниці відкрився завод з виробництва сонячних панелей

Укрінформ

У Вінниці у вівторок введено в експлуатацію І чергу першого в Україні заводу з масштабного промислового виробництва сонячних панелей компанії KNESS PV.

Про це на відкритті підприємства повідомив генеральний директор KNESS Group Сергій Шакалов.

«Ми відкриваємо завод, який завершить черговий етап стратегічного розвитку нашої компанії. З сьогоднішнього дня ми можемо виробляти сто відсотків українських складових сонячних електростанцій. Я вважаю, що це не тільки важливий крок в розвитку нашої компанії, а й країни в цілому», - повідомив Шакалов.

За його словами,  новий завод вироблятиме сонячні панелі для побутових, комерційних та промислових сонячних електростанцій номінальною потужністю від 270 до 370 Вт, як рамкові з плівкою backsheе,  так і безрамкові типу скло-скло.

Відповідність даних сонячних панелей світовим критеріям якості дає можливість їх реалізації як  в Україні, так і в інших країнах світу.

Потужність виробництва першої черги заводу, вартістю 5 млн євро, складатиме 200 МВт/рік, до кінця року планується ввести в експлуатацію і ІІ чергу заводу і потужність виробництва зросте до  400 МВт/рік.

Як зазначив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій, будівництво нового високотехнологічного виробництва на закинутій донедавна території збанкрутілих підприємств є знаковим.

« Колись тут працювали підприємства, потім вони збанкрутіли, а територія довгі роки залишалася закинутою. П’ять років тому було навіть важко уявити, що  ми сьогодні будемо свідками реалізації цього унікального нового проекту. На прикладі компанії KNESS ми бачимо дуже простий і зрозумілий слоган -  «Мети досягає той, хто до неї дуже прагне». Це приклад того, як молоді хлопці, які завершили навчання у Вінницькому національному технічному університеті, крок за кроком почали творити і набувати досвід. І сьогодні ми є свідками відкриття  надзвичайного проекту. І дуже важливу роль зіграла принципова позиція Вінницької міської ради. З того моменту, коли ця територія попри всі складнощі і перепони географічно і юридично перейшла до міста Вінниці, розпочалась дуже динамічна робота на цій ділянці, і це лише початок», - сказав Коровій.

Відкриття нового підприємства означає і розвиток соціальної складової регіону, адже тут вже на початковому етапі працюватиме 120 людей. Середня зарплата працівників складатиме близько 15 тис. грн. Додатково у сфері технічних розробок, логістики, реалізації та дистрибуції залучатиметься ще понад 50 спеціалістів.

Довідково. KNESS – це українська група компаній міжнародного рівня, яка розробляє технології та втілює проекти традиційної та відновлюваної енергетики. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-