Українці розповіли, як ставляться до сексу

Українці розповіли, як ставляться до сексу

Дослідження
Укрінформ
Українська соціологічна група «Рейтинг» опублікувала дослідження “Кохання та секс очима українців”.

Як зазначається на сайті групи, дослідження проводилось з 23 січня по 3 лютого 2019 року. У ньому взяли участь 2000 українців віком від 18 років.

Згідно з його результатами, 67% українців мають постійного сексуального партнера і лише  4% мають непостійного.

Майже 80% опитаних вважають секс дуже важливою частиною життя людини, більшість з яких – одружені чи заміжні.

Читайте також: З’ясували, на що найбільше витрачаються українці до Дня закоханих

60% респондентів не почуваються ніяково, коли розмовляють про секс зі своїм партнером. Соромляться цієї теми лише 6%. Вільно обговорювати інтимне життя з друзями і знайомими можуть 35% опитаних, а з незнайомцями про секс здатні говорити 21%.

Дві третини респондентів вважають, що сексуальні стосунки до шлюбу – це нормально. Здебільшого цю тезу підтримували молодші опитані та ті, хто перебуває в незареєстрованому шлюбі або ж є неодруженим.

41% погодилися з тезою, що виконання «подружнього обов’язку у ліжку» є обов’язковим для чоловіка, майже стільки ж протилежної думки. Дещо більше прихильників тези серед чоловіків.

30% опитаних, здебільшого чоловіки, вважають, що секс може бути послугою, яка продається за гроші, 55% –  протилежної думки.

Читайте також: Еротика і страждання. Олександр Ройтбурд покаже новий проект про закоханих

24% погоджуються з думкою, що жінка не повинна проявляти сексуальну ініціативу. Лише 19% погоджуються, що жінка, яка перебуває у шлюбі, зобов’язана займатися сексом із чоловіком, навіть якщо вона цього не хоче.

Половина опитаних зазначила, що планує святкувати День Святого Валентина. Стільки ж людей планують дарувати подарунки до цього свята. Здебільшого традицію Дня закоханих підтримують чоловіки, молодші опитані та незареєстровані подружні пари, що мешкають на півдні України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-