Міжнародний форум, присвячений Казимиру Малевичу, пройде у Києві

Міжнародний форум, присвячений Казимиру Малевичу, пройде у Києві

Укрінформ
У столичному арт-просторі М17 21-24 лютого відбудеться міжнародний форум "Нова генерація: художник і його покоління". Його приурочать до 140-річчя художника-авангардиста Казимира Малевича.

Як зазначається у прес-релізі, ця подія в одному місці об'єднає мистецтвознавців, істориків та дослідників авагарду з усього світу.

“Казимир Малевич – один із лідерів світового авангарду, який залишається серед найвпливовіших художників в історії мистецтва, народився рівно 140 років тому в Києві. Але ми лише починаємо відкривати невідомий пласт, пов'язаний з мистецтвом авангарду початку ХХ століття в Україні, та зв'язок Малевича з українською культурою”, – розповідають про концепцію форуму організатори.

Читайте також: Новий фільм про Казимира Малевича розкриє маловідомі сторінки його творчості

Вони зазначають, що на події порушать такі питання, як вплив оточення на формування митця, унікальність представників “нової генерації”, яка створила явище "наших 20-х", та внесок українських митців до світового авангарду.

Обговорюватимуть ці та інші теми мистецтвознавці, дослідники, історики мистецтва і куратори із Франції, Канади, Угорщини, Великобританії, Нідерландів та України.

У межах форуму пройдуть заходи як для професійної аудиторії, так і для широкого загалу. Зокрема, у програмі – прем'єра фільму «Малевич» (2017), презентація збірника матеріалів «Казимир Малевич: київський аспект», а також лекції, концерти, вистави і тематичні екскурсії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-