У Німеччині стартував 69-й Berlinale

У Німеччині стартував 69-й Berlinale

Фото
Укрінформ
У Берліні в четвер ввечері стартував черговий Berlinale, один з найпрестижніших європейських фестивалів кіно.

Про це з німецької столиці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Німеччині стартував Berlinale / Фото: Танасійчук Ольга. Укрінформ

«Оголошую 69-й кінофестиваль у Берліні відкритим», - проголосив багаторічний директор фестивалю Дітер Козлик (для якого фестиваль стане 18 і останнім в цій якості) німецькою мовою, за ним цю ж фразу французькою виголосила голова міжнародного журі Жюльєт Бінош.

Участь у відкритті в BerlinalePalast взяли в числі багатьох відомих осіб: міністри культури ФРН Моніка Гюттерс і Норвегії Тріне Шкей Гранде, глава МЗС Німеччини Гайко Маас (дружина якого – актриса), мер німецької столиці Міхаель Мюллер та інші.

Читайте також: Фільми-переможці Берлінале покажуть на великому екрані в Києві

Упродовж 10 днів буде показано майже 400 кінострічок, у створенні яких брали участь представники 74 країн. З 17 претендентів на призи – «Золоті ведмеді» і «Срібні ведмеді» 7 чи 40% зроблені жінками. Половина журі – також представниці прекрасної статі. Дамі буде вручена в цьому році і почесна премія кінофестивалю, її отримає британська актриса театру і кіно Шарлотта Ремплінг, відома, зокрема, за такими фільмами як «Нічний портьє» (1974) і «45 років» (2015).

Першою демонструється картина «Доброта незнайомців» (TheKindessofStrangers) режисера-жінки з Данії Лоне Шерфіг. У Берліні відбулася її світова прем'єра. В цілому на Берлінале-2019 буде 20 світових прем'єр.

Читайте також: В Україні сподіваються, що фільм "Гарет Джонс" візьме приз на Берлінале

Світовою прем'єрою стане і спільний польсько-українсько-британський фільм польського режисера Аґнєшки Холланд «Гарет Джонс» (MrJones), який розповідає про трагедію Голодомору в Україні.

Любителям подивитися фільми, представлені на фестивалі, доведеться заплатити за це трохи дорожче, ніж торік: 16 євро або 13 євро, рік тому вони були на 1 євро дешевше. В середньому щороку в дні берлінського фестивалю продається до 350 тисяч квитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-