В Україні сподіваються, що фільм “Гарет Джонс” візьме приз на Берлінале

В Україні сподіваються, що фільм “Гарет Джонс” візьме приз на Берлінале

Укрінформ
Стрічка “Гарет Джонс” (міжнародна назва “Mr.Jones”), яка візьме участь в основному конкурсі 69-го Берлінського кінофестивалю, що стартує 7 лютого, заслуговує на нагороду і однозначно матиме успіх.

На цьому наголосив український продюсер фільму Єгор Олесов під час прес-конференції в Укрінформі.

“Ми віримо, що фільм має фестивальний потенціал і великий глядацький потенціал, бо тема дуже важлива не тільки для України, а й для всього людства, - це боротьба за правду, це чесна журналістика. Ми віримо, що цей проект викличе сильну емоцію у глядача. Тому сподіваємося на успіх у Берліні. Це дійсно великий проект”, - підкреслив Олесов.

Серед аргументів продюсер - а він один з небагатьох, який уже бачив фільм, - також назвав емоційний відгук, який “Гарольд Джонс” викликає у глядача.

“Головне після перегляду — це емоція, з якою виходить глядач. Після перегляду чорнового монтажу ми два дні розмовляли на цю тему, бо фільм нікого не залишає байдужим. Це дуже сильна режисерська робота. Це неймовірна акторська робота. Це, з одного боку, є і авторське кіно, бо Агнешка Голланд - дуже сильний автор. А з другого боку, це історія, зрозуміла усім. Я вважаю, якщо ми отримали таку сильну емоцію, то і глядач її отримає”, - сказав він.

Продюсер також зазначив, що офіційної дати релізу фільму в Україні ще немає — його планують показати у листопаді, під роковини Голодомору.

“Дату зможемо анонсувати десь через місяць. Після Берлінале плануємо реліз першого трейлера фільму і активну промокампанію. А за місяць-півтора фільм буде дубльований українською мовою”, - повідомив Олесов.

Він також зауважив, що "Гарет Джонс" — робоча назва, офіційна українська назва стане відома з першим трейлером і початком промокампанії.

Читайте також: "Гарет Джонс" – перший український фільм про Голодомор такого масштабу – Нищук

Продюсер також поінформував, що це буде масштабний соціально-просвітницький проект, мета якого — популяризація персони Гарета Джонса в Україні і світі та збереження пам’яті про Голодомор.

“Проект ми будемо втілювати впродовж року. За підтримки Українського культурного фонду вже зробили виставку “Гарет Джонс” у галереї “Лавра”. Плануємо назвати його ім’ям одну з вулиць у Києві, а також встановити пам’ятник Гарету Джонсу, бо він загинув саме за правду про Голодомор. З проектом ми стартуємо навесні, відкрити пам’ятник зможемо у вересні цього року”, - сказав Олесов.

Як повідомляв Укрінформ, світова прем’єра фільму відбудеться 10 лютого в рамках основного конкурсу 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю. Стрічка знімалася в копродукції України, Польщі та Великої Британії. Режисер - голова Європейської кіноакадемії, номінантка на “Оскар” і володарка “Срібного ведмедя” Берлінале-2017 Агнешка Голланд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-