Зі скандального звіринця на Донеччині забрали останніх 5 ведмедів

Зі скандального звіринця на Донеччині забрали останніх 5 ведмедів

Укрінформ
Із приватного звіринця у Покровську, що на Донеччині, вивезли останніх 5 ведмедів, які утримувалися в неналежних умовах.

Про це повідомляється на сайті Державної екологічної інспекції України.

"Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища у супроводі співробітників поліції та зоозахисників забрали із приватного звіринця "Парк покровського періоду" 5 останніх ведмедів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення про накладання арешту на цих тварин було ухвалено 5 лютого Красноармійським міжрайонним судом Донецької області. Раніше ветеринарні лікарі неодноразово оглядали тварин та підтверджували, що їх утримують у неналежних умовах, котрі становлять загрозу для їх життя.

"Загалом із звіринця у Покровську вилучено 11 ведмедів та 5 левів. Тварин перевезено до місць тимчасового перебування", - додали в Держекоінспекції.

Читайте також: Рівненський зоопарк пропонує взяти шефство над своїми підопічними

Як повідомляв Укрінформ, державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Донецької області 1 лютого не змогли потрапити на території приватного звіринцю у м.Покровськ, щоб перевести 5 ведмедів до Національного природного парку "Синевир".

Вхід до зоопарку було заблоковано вантажними автомобілями.

Наприкінці 2018 року ситуація з приватним міні-зоопарком в Україні викликала великий резонанс. За інформацією зоозахисників, тварини утримувалися у тісних клітках, холоді та антисанітарних умовах. Зокрема, там було виявлено 11 ведмедів та 5 левів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-