Харківська філармонія відкривається після 10-річної реконструкції

Харківська філармонія відкривається після 10-річної реконструкції

Укрінформ
Основні реконструкційні роботи, що тривали впродовж 10 років на головному культурному об’єкті регіону – Харківській обласній філармонії, – завершені. Перший концерт там выдбудеться 14 лютого.

На цьому наголосила, оглянувши результати будівельних робіт, голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завершення реконструкції філармонії це, без перебільшення, довгоочікувана – довжиною в 10 років – та вагома культурна подія в житті Харківщини. Основні роботи завершені, закінчуємо деталі. Вже 14 лютого харків'яни почують перший концерт у найкращій та найсучаснішій великій залі, яка розрахована на 777 місць", – зазначила Світлична.

Читайте також: Писанки з кукурудзи і солом’яний Ісус. У Харкові відкрили виставку народних майстрів

За її словами, разом із великою залою для відвідувачів відкриється цілий комплекс, до якого також входять камерна зала і нове фойє закладу. Всі три зали філармонії, включно з органним, який було відкрито у 2016 році, одночасно зможуть приймати 1,5 тисячі осіб.

"Такі великі яскраві зали, які сьогодні будують в Україні, можуть бути взірцем навіть для інших європейських держав", – вважає голова ОДА.

Вона переконана, що саме зараз потрібно фінансувати культуру – приділяти увагу колективам, створювати якісні умови. Причому не тільки в обласному центрі, але й у селах.

Читайте також: У Харкові презентували польську історичну кінодраму "Дивізіон надії"

Як повідомляв Укрінформ, 9 серпня 2018 року Світлична на брифінгу пообіцяла, що вже на початку 2019 року велика зала філармонії прийме глядачів і буде однією з найкращих в Україні. Фінансування будівельних робіт здійснювалося з обласного і державного бюджетів.

4 липня 2018 року Харківська філармонія завершила 89-й сезон у новій органній залі на 500 місць. Це єдиний в Україні зал-трансформер із найкращою акустикою, де встановлено новий орган марки німецької фірми "Александр Шуке" вартістю 1,2 млн євро. В органній залі у минулому сезоні відбулося 250 концертів за участі відомих музикантів з України, країн ЄС і США.

19 серпня 2016 року Президент України Петро Порошенко відкрив новобудівлю –  органну залу Харківської філармонії. Реконструкцію всієї будівлі розпочато 2009 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-