Британські митці проведуть дегустацію хліба на Беcсарабському ринку

Британські митці проведуть дегустацію хліба на Беcсарабському ринку

Укрінформ
На столичному Беcсарабському ринку стартує проект «За права землі не бути виснаженою», який представить дует художників з Лондона Cooking Sections.

Як повідомляють у PinchukArtCentre, він відбудеться у межах виставки номінантів на премію Future Generation Art Prize 2019, яка відкриється 9 лютого.

“У фокусі першого обговорення – Голодомор 1932–1933 років в Україні, і зокрема – функції Бесcарабського ринку в той час. Окрім того, піде мова про кліматичні зміни, виникнення нових пір року, вплив людини на довкілля та нав'язливу ідею нескінченного підвищення родючості ґрунту”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: “Озброєні та небезпечні” – у Києві показали серіал у формі виставки

Учасниками дискусії стануть історик Георгій Касьянов і учасники Cooking Sections – Деніел Фернандес Паскаль і Алон Швабе.

Їхній проект «За права землі не бути виснаженою» – це серію з шести публічних обговорень, які будуть супроводжуватись дегустацією хліба, виготовленого за рецептами художників, а також експозиція у кімнаті номер 31 підземного поверху Беcсарабського ринку.

Читайте також: Папу Римського закликали стати веганом за $1 мільйон

Ця робота є частиною тривалого проекту CLIMAVORE, який має на меті стимулювати суспільне обговорення актуальної екологічної ситуації в Україні. Художники акцентують на стані українських ґрунтів та режимі їхньої експлуатації. Залучивши до свого дослідження спеціалістів та науковців з різних галузей, учасники Cooking Sections проаналізували історичні, біологічні, правові, сільськогосподарські стратегії у використанні ґрунтів та розробили на базі дослідження низку тематичних дискусій.

Перша дискусія проекту відбудеться 9 лютого о 15:00 у кімнаті № 31, що на підземному поверсі Бессарабського ринку. Вхід на подію вільний за попередньою реєстрацією.

Фото: Assemble Papers

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-