Крим і умовний спокій. Художник показав “розрізану” на аркуші Україну

Крим і умовний спокій. Художник показав “розрізану” на аркуші Україну

Фото
Укрінформ
У столичному просторі Port creative hub відкрилась виставка “Зошити” українського художника Антона Логова.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в цьому проекті автор порушує тему цілісності України.

“Виставка "Зошити" в цілому – це велика інсталяція у просторі Port creative hub. Саме простір тут виступає як єдиний організм, тобто прототипом "цілісної" України поміж речей і предметів, що іноді заважають вільно рухатись”, – пояснює Логов.

Для робіт проекту автор використав не розрізаний папір для зошитів у лінійку та набір радянських фото-листівок із видами Києва та Криму, які викидали з приміщень київської типографії "Радянська Україна".

“Коли я побачив ці горизонтальні лінії зошитів, то мені згадалось море і теплі спогади моїх останніх візитів до Криму. Також згадав школу, батьків, дитинство. Тому в деяких колажах зявляється кольоровий папір, а абстрактні заливки фарбою нагадують дитячі малюнки”, – говорить Антон Логов.

Художник зазначає, що в цьому проекті є дві основі лінії – кольорова (контрастна) і серія сірих абстракцій. “Перший напрямок – про "гарячі вогні" війни і території, які відібрала РФ. Друга, "сіра" серія розповідає про "умовний спокій" у багатьох головах вільної України. Це коли людина "звикає" до війни, і її рецептори вже не спрацьовують гостро. Також це про погляд зверху, можливо, з космосу на всі наші проблеми. Звідти все здається "відносно спокійним" і досить нейтральним”, – розповідає Логов.

Він додав: “Вважаю, що історія з Кримом ще не завершилася. Давайте разом стежити за її за продовженням”.

Виставка “Зошити” триватиме до 17 лютого. Вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-