Виходить нова версія книги про навколосвітню подорож із табуретом

Виходить нова версія книги про навколосвітню подорож із табуретом

Укрінформ
У лютому 2019 року видавництво «Люта справа» перевидасть книгу Леоніда Кантера й Павла Солодька «З табуретом до океану» про подорож, яка охопила 30 країн світу.

Про це повідомляють організатори проекту.

Леонід Кантер задумував цю книгу як літературний сценарій до майбутнього фільму "Людина з табуретом", який 21 лютого виходить на великі екрани.

“Книжка була написана одразу після подорожі та задовго до того, як був створений фільм. У ній багато спогадів Леоніда, притому не лише про останню мандрівку, яка лягла в основу історії”, – сказала Укрінформу продюсерка фільму «Людина за табуретом» Катерина Мізіна.

Читайте також: Фільм "Людина з табуретом" вирушить у допрем’єрний тур містами України

Також вона розповіла: “Леонід завжди вів щоденники, в яких записував не лише маршрути, події та свої враження. На папері він озвучував багато своїх спостережень і роздумів про те, як він бачить світ”.

За словами Мізіної, у книжці є чимало речей, які не потрапили в камеру. “Зокрема, небезпечні епізоди подорожі, коли Леоніда затримала поліція, як на нього напала банда мексиканців чи коли він нелегально перетинав кордон Гондураса”, – розповідає продюсерка.

Читайте також: 2000-кілометровий веломаршрут з'єднає вісім країн Європи

Книга «З табуретом до океану» складається з коротких історій, в яких перетинаються реальні та вигадані герої й події. “Однак 90% фактів все-таки є правдивими. Реальність Леоніда дійсно була схожою на фантазію, тому багато хто не вірить, що таке могло статися з людиною”, – зазначає Катерина Мізіна.

Вперше книга була видана восени 2014 року. Оновлену редакцію підготували друзі Леоніда Кантера і видавництво «Люта справа». Ілюстрації до видання створила художниця Влада Сошкіна.

На полицях книгарень «З табуретом до океану» з’явиться в середині лютого –  напередодні української прем’єри стрічки «Людина за табуретом», яку створив режисер Ярослав Попов на основі відзнятих Леонідом Кантером хронік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-