Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

У Львові яскраво відсвяткували День гуцульської культури

У Львові яскраво відсвяткували День гуцульської культури

Фото, відео
Укрінформ
Театралізоване мистецьке свято — День гуцульської культури — відбулось 27 січня на центральній площі Львова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 У святі взяли участь мистецькі колективи та майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Верховинського району Івано-Франківської області.

«Дякую нашим гостям, які так щиро несуть до нас традиції карпатського краю, за те, що сьогодні Львів поринув у колоритну гуцульську різдвяну атмосферу із чарівною трембітою і добрим співом. Але завжди пам’ятаймо, що ми маємо можливість веселитись, разом колядувати завдяки понад 10 тисячам наших краян, які за тисячу кілометрів від княжого Львова боронять нашу незалежність і свободу, наш спокій і мирне життя», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

День гуцульської культури у Львові / Фото: Лисейко Маркіян і Николаєвич Альона, Укрінформ

Народні колективи демонстрували унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – обряд гуцульського весілля, гуцульський одяг, народний танець, лунали гуцульські співанки й колядки.

Читайте також: На фестивалі різдвяних піснеспівів в Острозькій академії встановили рекорд України

Діяла святкова виставка-ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння та інших видів народного промислу Гуцульщини.

Гості заходу брали участь у майстер-класах з виготовлення елементів гуцульського одягу, вбирання гуцульської княгині, вчились танцю “Гуцулка”.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-