Директору Берлінале сподобався історичний трилер про Голодомор

Директору Берлінале сподобався історичний трилер про Голодомор

Укрінформ
Історичний трилер Агнешки Голланд про Голодомор «Гарет Джонс», знятий у копродукції Польщі, України та Великої Британії, - дуже цікавий.

Таку оцінку картині, включеній в основну конкурсну програму 69-го Берлінале, дав на прес-конфернції у п'ятницю директор кінофестивалю Дітер Козлик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це дуже цікавий фільм. Дуже добре зроблений», - сказав Козлик.

Він зазначив, що загибель мільйонів людей в Україні на початку 1930-х, вбивство голодом було «найгіршим часом, який взагалі був». Все це показується у фільмі і показується в дуже драматичних фарбах, сказав директор Берлінале.

Він нагадав, що історія того, як людей морили голодом, показана очима західного журналіста, який за радянських часів прибув в СРСР з метою взяти інтерв'ю у Сталіна і випадково дізнався про ситуацію в Україні. «Це не тільки фільм про Голодомор, це фільм про політику і про взаємини між полюсами світової влади», - додав Козлик.

Читайте також: Українську стрічку «Гарет Джонс» презентують на Берлінале

Він зазначив, що "раніше намагалися про таке не говорити, тепер про це говоритимуть. Це історія про те, що політика може зробити з людьми".

"Я знав про цю історію." Я знав, що був мор голодом, одна з найбільших трагедій у світовій історії. Але чесно кажучи, я не знав про зв'язок з історією Орбеля та всієї цієї політичної історією між СРСР з одного боку та США з іншого, між дипломатією, про ситуацію з американською пресою. Адже коли американські ЗМІ отримали цей звіт від Джонса, вони сказали, що це брехня, оскільки їх посол розповідав зовсім інше. Це все в даному фільмі дуже виразно відобразили. Такі фільми, хай би як не було важко їх дивитися, мають служити нагадуванням", - підкреслив Козлик.

Він також висловив підтримку незаконно засудженому в Росії українському режисеру Олегу Сенцову, якого утримують в російській в'язниці.

Світова прем'єра «Гарет Джонс» запланована на 10 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-