Українську стрічку «Гарет Джонс» презентують на Берлінале

Українську стрічку «Гарет Джонс» презентують на Берлінале

Укрінформ

На сторінці Фейсбука Держкіно України з'явилася інформація щодо участі історичного трилера Гарет Джонс в Берлінському фестивалі. Вихід на широкі екрани спільного продукту українського, польського та англійського кінематографу запланований на осінь 2019 року.

Хто такий Гарет Джонс?

Головна сюжетна лінія стрічки розвивається навколо життя та творчості Гарета Джонса - уельського журналіста, розповівшого світовій громадськості про всі жахи голодомору в Україні 1932-1933 р.р.

У статті, що була опублікована Джонсом 13 квітня 1933 року в виданні Financial Times, автор розкрив реальні події, які відбувалися в СРСР. Побувавши в Донецьку та Піттсбурзі, журналіст випускає свій знаменитий прес-реліз про голодомор, який був прийнятий з великою недовірою.

«Газетна війна» між радянською владою й Джонсом привела до заборони на в'їзд кореспондента до СРСР. Через два роки скандального автора викрали невідомі, розстрілявши письменника напередодні його 30-річчя.

«Гарет Джонс»: перші кадри зі знімального майданчика

За процесом зйомки кінострічки пильно стежать новини дня на 24 каналі. Вже відомо, що за екранізацію біографічної драми взялася режисер Агнешка Холланд, з-під «пера» якої вийшли такі шедеври, як «Таємничий сад», «Переписуючи Бетховена», «У темряві».

Зйомки почалися в березні 2018 року. Було задіяно декілька локацій - Київ, Едінбург, польські міста. Головні ролі дісталися «зіркам» британського кіно – Джеймсу Нортону, відомому за картинами «Виховання почуттями», «Війна та мир», а також Ванессі Кірбі («До зустрічі з тобою», «Бойфренд з майбутнього»), яка зіграла журналістку Аду Брук.

З українських діячів в картині задіяно Яківа Ткаченко, Олега Драча, Володимира Федорука, Анастасію Чалу, Аліну Ковальську.

Участь стрічки в Берлінському кінофестивалі

Загальний бюджет картини склав 262 млн грн, з яких 25 млн виділив фонд українського Держкіно. Вперше стрічка буде представлена ​​на Берлінському фестивалі. Проведення заходу заплановано на 7-17 лютого: точна дата показу вітчизняного шедевра доки невідома.

Продюсер Єгор Олесов заявив: «Ми вдячні організатором кінофестивалю за цю прекрасну можливість участі в конкурсній програмі. Трилер «Гарет Джонс» вражає глядача емоційністю, актуальністю обраної тематики. Перед вами – не просто картина, а частинка нашої історії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-