Люди з вищою освітою мають ліпше здоров’я і довше живуть – Супрун

Люди з вищою освітою мають ліпше здоров’я і довше живуть – Супрун

Укрінформ
Дослідження науковців виявили, що люди, які мають вищу освіту, відрізняються ліпшими показниками здоров’я і тривалішим життям.

Про це у Facebоok написала в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

“Від рівня освіти залежить безліч речей, що стосуються здоров’я, і цей зв’язок доведений науково. Дослідження кажуть, що більш освічені люди краще піклуються про своє здоров’я, схильні робити більш здорові вибори стосовно способу життя та звичок, мають більшу ймовірність отримати хорошу роботу, разом з цим поліпшують свій рівень добробуту та здоров’я, частіше займаються профілактикою хвороб та мають якісніше життя та живуть довше”, – написала Супрун.

Читайте також: Цитрусові можуть вплинути на дію ліків – Супрун

За її словами, освіта і здоров'я є важливими характеристики людського капіталу. “Взаємозв’язок освіти та здоров’я має комплексний характер та встановлений залізно — що більше освічена людина, то кращі показники здоров’я вона має. Зокрема, освіта і здоров'я — важливі характеристики людського капіталу. Високий рівень освіти та здоров’я впливають на продуктивність населення — в цьому полягає їхня економічна цінність. Простіше кажучи — здорові люди краще та ефективніше працюють, водночас менше хворіють, що має вплив на витрати системи охорони здоров’я та економічні показники країни”, – наголошує Супрун.

На думку в.о. міністра охорони здоров’я, кращий доступ до медичних послуго не робить людей здоровішими. “Освіта не впливає на наше здоров’я ізольовано. Діють багато факторів — соціально-економічних, культурних та природних. Скажімо, рівень заробітної плати чи місцевість, в якій людина мешкає, мають також значний вплив на здоров’я. Кращий доступ до медичних послуг не робить людей здоровішими сам по собі. За умови якщо рівень освіти низький, навіть доступні медичні послуги не здатні позитивно впливати на здоров’я людини”, – зауважила Супрун. Вона також зазначила, що освічена людина може краще усвідомлювати ризики шкідливих звичок або ж важливість регулярно проходити профілактичні огляди.

Читайте також: Світ уперше відзначає Міжнародний день освіти

“Що не дивно — так само із рівнем імунізації та довірою до вакцин. Рівень освіти батьків має значний вплив на ймовірність чи отримає дитина щеплення та навіть на їхню кількість. В одному мета-аналізі було виявлено: ймовірність, що дитина отримає необхідні вакцини, була у 2,3 раза вище у дітей, чия мати має середню або вищу освіту. Це у порівнянні з дітьми, матері яких не мали освіти”, – написала Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-