Фільм про Василя Стуса вийде під назвою “Заборонений”

Фільм про Василя Стуса вийде під назвою “Заборонений”

Укрінформ
Команда фільму про поета Василя Стуса повідомила про остаточне затвердження назви картини — у прокат стрічка вийде під назвою “Заборонений”.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

“Рішення про відмову від імені поета в назві було прийняте через те, що творча група розглядає кіно не лише як біографію конкретної людини, а й як образ часу і уособлення боротьби з режимом”, – зазначають у Держкіно.

Картина розповідає про останні роки життя Василя Стуса, про його боротьбу з системою та про спроби опублікувати свою останню збірку віршів, яку він намагався передати з тюрми на волю.

Читайте також: Порошенко закликає пам'ятати українського героя Василя Стуса

Значна частина сюжету розгортається у в’язниці, коли до поета приїжджає агентка КДБ, яка намагається тиснути на нього не силою, а психологічно, тривалими розмовами, в яких вона неймовірно майстерна.

“Наш фільм розкриє на великому екрані тему українського дисидентства. Сподіваємось, що наші колеги знімуть ще не один фільм про цих людей, адже ми знаємо про їхні долі так мало!” – підкреслює режисер фільму Роман Бровко.

У прокат фільм “Заборонений” вийде восени 2019 року. Наразі картина перебуває на стадії постпродукції. Також тривають перемовини щодо точної дати релізу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-