Харківський оперний театр увійшов до міжнародної організації Opera Europa

Харківський оперний театр увійшов до міжнародної організації Opera Europa

Укрінформ
Харківський національній театр опери і балету імені Лисенка, відомий під брендом Схід OPERA, став членом міжнародної театральної організації Opera Europa, що об'єднує оперні театри та фестивалі з 43 країн.

Урочиста церемонія підписання договору про приєднання Схід OPERA до організації Opera Europa відбулась напередодні увечері в театрі у рамках святкування Дня Соборності України, повідомляє кореспондент Укрінформа.

"Мені надзвичайно приємно, що Схід OPERA – єдиний оперний національний театр на сході нашої держави - доєднався до міжнародної організації Opera Europa і має відкриття нових можливостей. Адже Схід OPERA зарекомендував себе дуже позитивно на міжнародній арені. Для того, щоб розвиватися, театру потрібно було залучати нові шляхи та підходи. І сьогоднішнє підписання, сподіваюся, стане новим стимулом та новим витком у розвитку Схід OPERA та в розгалуженні культурної мережі Харківської області", - зазначила на церемонії голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

За словами директора Opera Europa Ніколаса Пейна, Харківський національний театр опери та балету ім. Лисенка не тільки отримає позитивні результати від приєднання до міжнародної організації, але й сам багато привнесе до неї: "Це взаємна робота, взаємна вигода. Ми обмінюємося успішними практиками в господарській діяльності та мистецтві. Можемо обмінюватися й виробництвом продукції. І я думаю, що ми можемо допомогти в просуванні українського мистецтва в Європі".

Читайте також: Українська марка з мостом, як у фільмі про Гаррі Поттера, увійшла до ТОП-10 у Європі

Як зазначалося на церемонції, Opera Europa об’єднує близько 200 оперних театрів та фестивалів з 43 країн. Приєднання до організації відкриває широкі можливості співпраці з відомими режисерами, диригентами, солістами, а також участі в найбільших міжнародних фестивалях. Також Opera Europa надає своїм учасникам можливості онлайн-трансляцій вистав, доступ до форумів, щорічних конференцій, інформаційних ресурсів (електронних баз даних, списків розсилки, списків ключових співробітників театрів для полегшення спілкування) тощо.и, списків ключових співробітників театрів для полегшення спілкування) тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-