Національна опера обіцяє поціновувачам мистецтва

Національна опера обіцяє поціновувачам мистецтва "зірковий" лютий

Укрінформ
Національна опера України обіцяє поціновувачам оперного та хореографічного мистецтв безліч зустрічей з улюбленими виконавцями та знайомство з новими солістами, запрошеними завдяки проекту "Українські оперні зірки у світі".

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі театру.

"У зоряному десанті - Людмила Монастирська, Ольга Микитенко, Олександр Пушняк, Ірина Житинська, Олексій Пальчиков, Тарас Конощенко", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, балетна трупа, яка повернулася після тріумфальних гастролей у Theatre des Champs Elysees і Opera de Paris, 14 лютого подарує всім закоханим балетну виставу "Ромео і Джульєтта" на музику Сергія Прокоф’єва. На продовження теми кохання – балет "Раймонда" 19 лютого. Яскрава, весела постановка "Буратіно" за мотивами казки Олексія Толстого на музику Юрія Шевченка (23 лютого) не залишить байдужою малечу.

Виконанням драматичної поеми "Реквієм" В. А. Моцарта (20 лютого) Національна опера України вшанує пам'ять Героїв Небесної сотні.

Як зазначив головний режисер театру Анатолій Солов’яненко, 1 лютого оперою "Травіата" відзначить свій ювілей провідна солістка театру, народна артистка України, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Ольга Нагорна. 8 лютого шанувальники таланту Людмили Монастирської почують її в головній партії в опері Дж.Пуччіні "Манон Лєско". 9 лютого у виставі "Іоланта" візьме участь Ольга Микитенко. 22 лютого в опері Дж.Пуччіні "Тоска" разом з Оксаною Крамарєвою (Флорія Тоска) та Дмитром Кузьміним (Маріо Каварадоссі) київський глядач матиме можливість познайомитись з нашим співвітчизником Олександром Пушняком (Барон Скарпья), який вже кілька сезонів успішно працює у Веймарській опері у Німеччині.

Читайте також: Танцюриста Сергія Полуніна не взяли до паризького балету через гомофобію і сексизм

24 лютого оперою Ж.Бізе "Кармен" Національна опера відзначить 85-річчя від дня народження видатного українського оперного співака і педагога Віктора Куріна, головну партію виконає учениця Майстра Ірина Житинська, яка активно працює у європейських театрах.

27 лютого у виставі "Любовний напій" шанувальники опери матимуть нагоду познайомитись ще з двома солістами, які з успіхом працюють на європейських оперних сценах, – Олексієм Пальчиковим (Неморіно) і Тарасом Конощенком (Дулькамара).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-