Помер продюсер “Рембо” і “Міцного горішка”

Помер продюсер “Рембо” і “Міцного горішка”

Укрінформ
Американо-угорський кінопродюсер Ендрю Вайна пішов із життя на 74-му році життя.

Як повідомляє Угорський національний кінофонд, це сталося в будинку Вайни в Будапешті. Причиною смерті стала довготривала хвороба продюсера.

Ендрю Вайна виступив виконавчим продюсером таких культових бойовиків, як “Міцний горішок”, “Термінатор”, “Червона спека” та всі частини серії фільмів про Рембо.

Співчуття щодо смерті Вайни висловив і прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Він написав у своєму Facebook: “Ми прощаємось із великим угорським продюсером. Hasta la vista, Енді! Дякую за все, мій друже!”

Читайте також: Угорські профспілки збирають мітинги у десяти містах і Будапешті

Ендрю Вайна народився в Будапешті у 1944 році. У 1950-х він емігрував до Канади, а згодом до США, де навчався кіномистецтву в Каліфорнійському університеті. В Америці Вайна заснував продюсерську компанію, в якій спродюсував 59 фільмів.

У 2000-х Енді Вайна повернувся до Угорщини, де почав співпрацювати з урядом. У 2011 році його призначили урядовим комісаром, відповідальним за стратегію збереження і розвитку угорського кінематографу. Кірм того, на батьківщині Вайна придбав кілька телеканалів, радіостанцію та медіакомпанію Lapcom Zrt., якими керував до останніх років життя.

Фото: 24.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-