Іван Марчук представить масштабну ретроспективу в Києві

Іван Марчук представить масштабну ретроспективу в Києві

Укрінформ
У Національному музеї "Київська картинна галерея" відкриється ретроспективна виставка живописця Івана Марчука "Земля моя – краса моя". Вернісаж відбудеться 15 січня.

Про це повідомляють на сайті музею.

“Де б не жив Іван Марчук, у своїх гіперреалістичних полотнах він відтворював лише краєвиди рідної землі. Саме картини одного з 13-ти творчих циклів художника – «Пейзаж» – представлені в експозиції ретроспективної виставки «Земля моя – краса моя», – йдеться у повідомленні.

Загалом до експозиції виставки увійде близько 60 полотен, створених з 1972 по 2019 рік. Усі вони виконані в авторській техніці Івана Марчука, яку митець назвав «пльонтанізм» – від діалектного слова «пльонтати», що значить плести, переплітати.

Читайте також: У Києві відкрилась виставка живопису ветеранів боїв на Донбасі

На вернісажі виставки 15 січня також відбудеться презентація одягу української дизайнерки Лідії Лущик. Для цих речей вона використала вишиті елементи за мотивами творчого циклу Івана Марчука «Кольорові прелюдії».

Іван Марчук – один із найбільш видатних сучасних українських митців. Він має звання Народного художника України, а також є лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка та членом Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва.

У доробку Марчука близько 5000 картин. За півстоліття творчої діяльності він провів понад 150 монографічних та 100 колективних виставок в Україні та за її межами. У 2007 році Іван Марчук увійшов до рейтингу “100 геніїв сучасності”, який склала британська газета «The Daily Telegraph».

Виставка "Земля моя – краса моя" працюватиме до 3 лютого щодня, крім понеділка і четверга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-