“Житлова машина” Баухаусу вирушила у всесвітню подорож

“Житлова машина” Баухаусу вирушила у всесвітню подорож

Фото
Укрінформ
До сторіччя школи Баухаус у Німеччині запустили пересувну “житлову машину” (Wohnmaschine). Проект отримав назву Spinning Triangles, а його ініціатором стало творче об’єднання SAVVY Contemporary.

Про це повідомляє Deezen.

Автором і розробником транспортного засобу став архітектор Ван Бо Ле-Ментцель. У 15-ти квадратних метрах він відтворив корпус школи Баухаусу, що знаходиться в німецькому місті Дессау і була побудована у 1919 році.

Всередині  “житлової машини” розмістили залу для лекцій і виставок, а також читальну зала з книгами про історію Баухаусу. За 10 місяців проекту ця мобільна будівля побуває в чотирьох містах світу, де проходитимуть лекції, воркшопи, дискусії та заходи для малечі, присвячені дослідженню зв’язку між колоніалізмом і сучасністю. Як зазначає Deezen, цими подіями учасники SAVVY Contemporary хочуть позбавити людей колоніального ставлення до сучасності, щоб виробити більш глобальну інтерпретацію вчень школи Баухаус.

Читайте також: У кінотеатрах покажуть фільм про дизайнера-авангардиста Дріса ван Нотена

Першою зупинкою Wohnmaschine став Дессау, де вже активно відбуваються тематичні заходи. Ініціатори проекту з організації SAVVY Contemporary попереджають, що відвідувачам "житлової машини" необхідно мати з собою змінне взуття.

Після Дессау міні-версія Баухаусу вирушить до Берліна, де пробуде з 24 по 27 січня, а потім відвідає столицю Республіки Конго Кіншасу і Гонконг.

Фото: savvy-contemporary.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-