Колядку «Нова радість стала» одночасно заспівають 30 міст

Колядку «Нова радість стала» одночасно заспівають 30 міст

Укрінформ
У Харкові 12 січня відбудеться акція, в якій найвідоміша українська колядка «Нова радість стала» прозвучить у понад 1000 голосів. Подія відбудеться у межах Вертеп-фесту на площі Свободи у центрі міста.

Про це журналістам розповіла головна координаторка Вертеп-фесту, який проводить благодійний фонд «Харків з тобою», Олена Рофе-Бекетова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми координуємося з іншими зимовими фестивалями, центрами культури інших міст з тим, щоб в один день і час – 12 січня о 14:30 – заспівати разом цю відому і улюблену колядку. Сподіваємося, що до її виконання у Харкові долучаться всі учасники вертеп-параду, і «Нова радість» прозвучить більш ніж у 1000 голосів. Хочемо, щоб вона звучала над Україною і захищала всіх як своєрідний купол добра і надії», – зазначила Рофе-Бекетова.

Читайте також: У Харкові різдвяний бал зібрав гроші на допомогу особливим дітям

За словами координаторки фестивалю, колядка лунатиме під час харківського Вертеп-фесту вже втретє. У 2017 році в акції взяли участь три міста, у 2018-му приєдналися ще два, а цього року акція охопить 30 міст і сіл України та п’яти інших країн – Великобританії, Австрії, Нідерландів, Польщі та Німеччини.

«До події долучаться творчі колективи, громадські організації та державні установи з усієї України: від Львова, Івано-Франківська та Хмельницького до Полтави і Сум, а також Донецької та Луганської областей. Цього року в акції візьме участь і молодь з Німеччини та Польщі. У польському місті Прошовіце за згодою місцевого муніципалітету співатимуть колядку на великому міському фестивалі», – розповіла координатор Олена Рофе-Бекетова.

За її словами, кожен охочий може стати організатором всеукраїнської акції у своєму місті. Також можна приєднатися до виконання колядки, прийшовши до обраної локації в одному з міст-учасників.

Читайте також: У Тернополі різдвяний вертеп можна замовити через інтернет

Організатори пропонують не тільки заспівати «Нова радість стала», але й зробити під час співу відеоселфі та розмістити його на своїй сторінці у соціальних мережах, на сторінці Вертеп-Фест у Харкові у Facebook чи Instagram з хештегами #НоваРадість і #ВертепФест2019.

Як повідомляв Укрінформ, у всеукраїнського Вертеп-феста, який 12-13 січня втретє пройде в Харкові під гаслом “Вертепуй разом з друзями!“, з'явився туристичний путівник – мобільний додаток Wayley. Він допоможе орієнтуватися в місті та у програмі заходів “Вертеп-фесту”. Додаток розробила група студентів Харківського національного університету "ХПІ". Завдяки Wayley можна знайти житло, подивитися визначні пам'ятки, відвідати цікаві івенти, вибрати заклад харчування та отримати знижку.

Читайте також: У "Вертеп-фесту" з'явився мобільний туристичний путівник

Також розробники додали корисні фільтри: пошук по стравах, віддаленість місця від центру та локації для фото. Крім того, в додатку є інформація про екскурсійну та ігрову програми фестивалю ”Вертеп-квест”. Wayley можна безкоштовно завантажити в Google Play

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-