У Харкові різдвяний бал зібрав гроші на допомогу особливим дітям

У Харкові різдвяний бал зібрав гроші на допомогу особливим дітям

Фото
Укрінформ
Благодійний дитячий Різдвяний бал "Будь особливим - скажи добру "Так! ", що відбувся в Харкові, зібрав гроші на реалізацію проектів в допомогу особливим дітям.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла організатор заходу, директор Харківської спеціалізованої школи №11 з поглибленим вивченням математики та іноземних мов Світлана Проценко.

У Харкові пройшов дитячий благодійний бал в допомогу дітям з особливими потребами / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"Для початку, харківські пластуни у вигляді різдвяного подарунка привезли нам свічки, запалені від Вифлеємського вогню, і теж стали учасниками свята. Для гостей провели благодійну лотерею, де на щасливий квиток, в якості виграшу, можна було отримати експонат виставки дитячої творчості, розміщеної тут же, в залі біля великої ялинки. Успіхом користувався і наш ярмарок, де продавалися вироби, створені дітьми і їх батьками спеціально до свята: ялинкові іграшки, дитячі малюнки, ляльки-мотанки, а також - роботи професіональних художників з дружньої студії "VIK-art"", - зазначила Проценко.

Крім того, єдиний в Україні харківський Театр дітей "Тимур" показав виставу "Диво" за твором американської письменниці Р.Дж.Паласіо на тему булінгу: герой, хлопчик зі спотвореним, хворобою, обличчям, своїм добрим ставленням до людей надихає однолітків на прояв добрих почуттів.

За програмою відбувся і концерт за участю особливих дітей, і танці навколо ялинки.

У заході взяли участь дорослі та діти, в тому числі - з особливими потребами, всього понад 400 осіб.

Читайте також: Херсонський онкодиспансер отримав обладнання для променевої терапії на 42 мільйони

За словами Проценко, під час благодійного балу зібрано 30 тисяч 200 грн: "Це вдвічі більше, ніж в минулому році. Тоді гроші були спрямовані на оснащення спеціального мікроавтобусу паліативної допомоги для малюків 1-го обласного спеціалізованого Будинку дитини".

"Частина нинішнього збору піде на придбання кондиціонера для школи-інтернату №8 для особливих дітей, в спортзалі якої тренуються і харківські параолімпійці-фехтувальники. Іншу частину направимо на підтримку хоспісу на базі міської дитячої лікарні №5. Нарешті, третя частина призначена для дитячого табору "Ковчег", що в Зміївському районі, де відпочивають артисти Театру дітей "Тимур", серед яких є діти з особливими потребами та діти з неблагополучних сімей.

Як повідомляв раніше Укрінформ із посиланням на керівника театру "Тимур" Антона Жилякова, театру більше 40 років, в трупі - 60 осіб, включаючи дітей від 6 до 17 років та їх батьків, в минулому - вихованців цього колективу. В репертуарі театру - вистави на духовну тематику. У 2017 році в Нюрнберзі театр з успіхом показав спектакль про польського педагога Януша Корчака, який в роки Другої світової війни загинув в концтаборі разом з вихованцями створеного ним дитячого будинку. В Україні театр відомий, заснованим ним, фестивалем театрів-студій "Дух дихає, де хоче".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-