15 кілограмів шоколаду: ужгородський кондитер створив їстівну ялинку

15 кілограмів шоколаду: ужгородський кондитер створив їстівну ялинку

Відео
Укрінформ
Кондитер Валентин Штефаньо із Ужгорода виготовив 15-кілограмову шоколадну  ялинку. Для цього він запросив до свого кафе дітей українських військових, які допомогли прикрасити виріб.

Про це Штефаньо розповів у коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Кожен перед Новим роком та Різдвом прагне свята. Цього року ми мали змогу зробити це свято для дітей, батьки яких воювали, у деяких, на жаль, загинули у війні на Сході країни. Нам вдалося запросити 15 дітей до нас у кафе в центрі Ужгорода, де ми разом зробили шоколадну ялинку. Потім діти пригоститися нашими традиційними солодощами та смачним какао,” – розповів кондитер.

За словами Валентина, на створення ялинки пішло 15 кілограмів шоколаду, а її висота склала трохи більше 1 метра. Збирали їстівне дерево понад півтори години, ще попередні кондитер з маленькими помічниками робили деталі для виробу.

Читайте також: Ужгород запропонував туристам новий квест

Тепер шоколадна ялинка прикрашає кондитерську Штефаньо в центрі Ужгорода. Планується, що вона простоїть там до кінця новорічно-різдвяних свят.

Як зауважив Штефаньо, моральний обов'язок кожного, хто має змогу працювати під мирним небом завдяки подвигу батьків цих дітей, зробити свято і для них також. “Їм не має бути сумно на Новий рік”, – переконаний кондитер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-