Премію імені Степана Руданського отримав письменник-гуморист із Вінниці

Премію імені Степана Руданського отримав письменник-гуморист із Вінниці

Укрінформ
У Вінниці у середу назвали лауреатів та дипломантів Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив секретар конкурсного журі Всеукраїнської літературно-мистецької премії ім. Степана Руданського Леонід Куций.

Переможцями конкурсу визнали письменників-гумористів Вадима Вітковського, Віктора Цимбала та Василя Шаройка.

«Журі розглядало твори семи учасників з п’яти областей, - письменників-сатириків і гумористів, у яких продовжуються творчі традиції Степана Руданського, збагачується український народний гумор, викриваються негативні явища в суспільстві та людському житті. Або ж це твори про творчість Руданського. Лауреатом премії цьогоріч став вінничанин Вадим Вітковський за книжку гумору і сатири «Усмішечки», - повідомив Куций.

За його словами, ще двох претендентів на здобуття премії журі визнало дипломантами. Це вінничанин Віктор Цимбал за збірки «Карикатури з натури» та «До Тараса», а також 90-річний письменник, киянин Василь Шаройко за гумористичну збірку «Принциповий хамелеон».

Відповідно до правил конкурсу, на здобуття Премії претендентів висували творчі спілки, організації, установи, навчальні заклади та громадські об’єднання. Присудження премії відбувалось внаслідок таємного голосування членів журі.

Вручення премії відбудеться у січні, під час проведення Всеукраїнського свята сатири і гумору імені Степана Руданського в с. Хомутинцях Калинівського району – на малій Батьківщині видатного письменника.

Читайте також: На Вінниччині до Єдиної церкви переходять понад 20 парафій

Премія імені Степана Руданського заснована у 1994 році, а статус Всеукраїнської здобула у 2006 році. Премія заснована з метою продовження національних традицій сатири і гумору, заохочення літераторів до написання високохудожніх творів цих жанрів, наукових та критичних праць про життєвий і творчий шлях Степана Руданського, творчих колективів та виконавців до популяризації його духовної спадщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-