Brexit може поставити під загрозу захист британських пінгвінів

Brexit може поставити під загрозу захист британських пінгвінів

Укрінформ
Вихід Британії з ЄС ставить під загрозу європейські програми зі збереження пінгвінів та інших тварин на заморських територіях королівства.

Про це повідомляє Politico.

«Маловідомий факт, що Велика Британія відповідає за більшу кількість пінгвінів, ніж будь-яка інша країна на землі. Недоліком цього для заморських територій Великої Британії є те, що тварини також можуть постраждати від наслідків Brexit», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, британські заморські території є домівкою для великої кількості пінгвінів, і саме Британія відповідальна за збереження цих птахів. Зокрема, на Фолклендських островах живе третина пінгвінів різних видів.

Королівське товариство захисту птахів та неурядова організація Falklands Conservation стурбовані тим, що програми ЄС зі збереження видів тварин не будуть замінені. Зокрема, їх непокоїть, що без грантів від LIFE (Фінансовий інструмент для навколишнього середовища) та BEST (Біорізноманіття та екосистемні послуги на територіях за кордоном) світові зусилля зі збереження рідкісних та унікальних видів тварин опиняться під загрозою.

Читайте також: У Франції вважають можливим другий референдум щодо Brexit

Якщо угода, укладена між Лондоном та Брюсселем, буде ратифікована палатою громад, то все фінансування екологічних проектів ЄС буде продовжено. У випадку Brexit без угоди британський уряд пообіцяв заповнити прогалини, які з’являться у фінансуванні відповідних проектів ЄС.

Як повідомлялося, Палата представників Великої Британії 9 січня відновить дебати щодо угоди про вихід країни з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-