Факсимільне видання

Факсимільне видання "Реймського Євангелія" вийде в Україні у 2019 році

Укрінформ
Факсимільне видання «Реймського Євангелія» - реліквії, яку донька Ярослава Мудрого Анна вивезла до Франції, готується до друку у 2019 році.

Про це сказала генеральний директор Національного заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дочекалося свого часу і «Реймське Євангеліє», і в 2019 році ми його, дійсно, повернемо на Батьківщину, де воно було написане, де воно зберігалося і звідки потрапило разом з Анною Ярославною у Францію», - сказала директор видавництва «Горобець» Ганна Горобець.

Як повідомляється, Національний заповідник «Софія Київська», видавництво «Горобець» та муніципалітет міста Реймс (Франція) підписали тристоронню угоду і розпочали підготовку першого повного видання факсимільного типу «Реймського Євангелія», куди увійдуть кирилична і глаголична частини рукопису.

За словами Куковальської, Посольство України у Франції оплатило вартість фотографій усіх сторінок «Реймського Євангелія», і НЗ «Софія Київська» та видавництво “Горобець” отримали все необхідне для початку робіт.

Читайте також: У Києві презентували сучасне видання "Євангелія Бучацького" ХІІІ століття

Друк рукопису буде здійснено виключно за благодійний кошт.

«Реймське Євангеліє» пов’язано з ім’ям французької королеви Анни Ярославни, доньки українського князя Ярослава Мудрого. З початку ХХ століття жодного разу не публікувалося повного факсимільного видання. Наразі оригінал «Реймського Євангелія» зберігається у бібліотеці міста Реймс у Франції.

«Реймське Євангеліє» - церковно-слов'янський пергаментний рукопис першої половини 11 століття. За життя Анни Ярославни на книзі присягали французькі королі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-