У Києві презентували серію книжок для дітей

У Києві презентували серію книжок для дітей "Видатні українці"

Фото
Укрінформ
Книжки про Каденюка, Лобановського, Сікорського та Роксолану в серії для дітей "Видатні українці" вже побачили світ у видавництві IPIO. Невдовзі вийде видання "Любомир Гузар".

Про це повідомила директор видавництва ІРІО Ольга Іванова під час презентації в Укрінформі .

"Серія "Видатні українці. Люди, які творили історію" - є унікальна на СНД-просторі, оскільки ніхто досі не писав біографії видатних українців для дітей. В них докладно ідеться про дитинство героїв, і вже потім - про їхні досягнення, завдяки яким вони стали знаменитими, прославили Україну на весь світ. В серії вже вийшли чотири книжки - "Леонід Каденюк", "Ігор Сікорський", "Валерій Лобановський" і "Роксолана". Наступним стане видання про Любомира Гузара, яке підготувала Ольга Опанасенко і яке побачить світ у лютому 2019 року", - сказала Ольга Іванова.

Презентація серії книжок "Видатні українці" відбулася в Укрінформі / Фото: Ільєнко Юрій, Укрінформ

Водночас вона наголосила, що завданням для авторів було насамперед розповідати про дитинство героїв. А також зазначила, що серія має просвітницьку місію і є цікавою як для дітей, так і для їхніх батьків.

"Ми провели опитування і виявили, що молоді батьки, до 35-ти років, на жаль, здебільшого не знають, хто такі Лобановський, Гузар, Каденюк, Сікорський", - додала директор видавництва.

Автори видань Ігор Панасов ("Леонід Каденюк" та "Валерій Лобановський"), Олег Промахов ("Ігор Сікорський"), Олександра Шутко ("Роксолана"), Ольга Опанасенко ("Любомир Гузар") розповіли про роботу над книжками.

Читайте також: "Книжковий Миколай" у Херсоні зібрав близько 30 українських видавництв

Як підкреслив, зокрема, Ігор Панасов, "серія вибудовує ланцюжок, що поєднує старше покоління з молодшим".

"Важливо було знайти інформацію про дитинство цих по-справжньому видатних, унікальних особистостей української історії, щоб створити захопливу розповідь для дітей", - сказав він.

За словами Ольги Опанасенко, частина біографії Любомира Гузара, як і решти героїв серії, і досі залишається не досить відомою широкому загалові, тож важливо було відшукати саме цю інформацію і ретельно перевірити факти.

"Для мене важливо було пояснити дітям, хто є ця людина, як вона сформувалася, як вона вплинула на історію України. Думаю, що ми самі і досі не усвідомлюємо, що це була за постать, якого масштабу", - підкреслила Опанасенко.

Як зазначалося, книжки серії "Видатні українці" розповідають про дитинство героїв, їхні мрії, життєвий шлях та досягнення у форматі художньої розповіді, доповненої яскравими малюнками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-