Подарункова лихоманка: останні вихідні перед святами

Подарункова лихоманка: останні вихідні перед святами

Афіша
Укрінформ
Місто засніжило, але це не привід сидіти вдома. Саме час готуватися до свят!

Новорічний ярмарок "Фабрика подарунків"

Що цікавого: у цьому році простір IZONE трансформується в завод, де бригади дизайнерів, художників і видавців будуть виробляти не технічні запчастини, а святковий настрій.

Коли: 16 грудня 12:00

Де: Зона креативних мануфактур Izone (вул. Набережно-Лугова, 8)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Виставка "Arts for Human Rights"

Що цікавого: виставка "Arts for Human Rights" є результатом діалогу та колаборації громадських активістів та митців, які за один день розробили арт-проекти, покликані привернути увагу до питання прав людини в Україні. Ці роботи нагадують про виклики, які існують в нашому суспільстві, та закликають переосмислити те, що ми можемо помилково приймати як належне.

Коли: 14 грудня - 26 січня

Де: America House Kyiv (вул. Пимоненка, 6)

Скільки: Вхід вільний. Не забудьте взяти паспорт або посвідчення водія для входу

Більше інформації: Facebook

VIIІ Свято Новорічної іграшки

Що цікавого: на вас чекає персональна виставка від Лади Лузіної у межах проекту "Маленький музей Нового року письменниці та колекціонера старовинних ялинкових прикрас", пряниковий вертеп, унікальний фотомайданчик у стилі кінофільму "Карнавальна ніч" 50-х років ХХ століття та зимова Канцелярія – щорічний соціальний проект, що проходить в межах виставки, який відтворює традицію святкового листування, де кожен охочий може безкоштовно підписати та відправити поштову вітальну листівку Україною своїм рідним.

Коли: 1 - 29 грудня

Де: Центр Української Культури та Мистецтва (вул. Хорива, 19в)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Виставка «Валізи правозахисників»

Що цікавого: Експозиція буде представлена у вигляді валіз з речами правозахисників, які вимушені були залишити півострів, активістів зі Сходу України, Азербайджану, Білорусі, які через свою діяльність опинились в небезпеці і рятували своє життя, а також валіза ромського активіста, який і зараз перебуває в ситуації ризику. Виставка складається з 7 "валіз" з особистими речами реальних активістів правозахисників. Вміст валіз є предметом дослідження відвідувачами задля суб’єктивного відтворення образу сучасного правозахисника.

Коли: 10 - 14 грудня

Де: Кримський дім (вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 9)

Скільки: Не вказано

Більше інформації: Facebook

Фестиваль недержавних театрів "Відкрита сцена"

Що цікавого: у Києві вперше проходить фестиваль недержавних театрів "Відкрита сцена", заснований Національною спілкою театральних діячів України за підтримки Департаменту культури Київської міської державної адміністрації. Особливість заходу - у танцювальному напрямку, перформансі тощо.

Коли: 13 - 16 грудня 

Де: Культурний центр "Печерськ" (вул. Московська, 3)

Скільки: Вхід вільний. Реєстрація

Більше інформації: Facebook

Читайте також: У Києві вперше - фестиваль недержавних театрів "Відкрита сцена"

Фестиваль Рівності у Києві

Що цікавого: "Мистецтво – рушійна сила соціальних перетворень" – такий слоган Фестивалю Рівності від його старту у 2014 році. Це платформа для усіх людей, незалежно від їхньої ідентичності: національної, гендерної або сексуальної. Під час події говорять про нерівність та дискримінацію людей, що належать до різних маргіналізованих та/або стигматизованих соціальних груп. Темою Фестивалю Рівності у Києві обрано мову протесту, а лексикою – візуальне мистецтво, кіно, поезію та лекції.

Коли: 15 - 16 грудня

Де: Secret place (Місце проведення фестивалю буде оголошено пізніше)

Скільки: Вхід вільний. Реєстрація

Більше інформації: Facebook

Концерт "Ляпис-98"

Що цікавого: Концерт з нагоди 20-ліття альбому "Ты кинула". Протягом тригодинного шоу гурт виконає усі хіти.

Коли: 15 грудня 19:00

Де: Stereo Plaza (просп. Лобановського, 119)

Скільки: 499 - 2499 грн

Більше інформації: Facebook

Дитяча різдвяна фестивалія "Орелі-Зима"

Що цікавого: Фестивалія "Орелі" – місце, де живуть традиції справжнього українського Різдва. Разом з батьками, діти дізнаються про традиції святкування, вивчать колядки та щедрівки з дитячими фольклорними гуртами та автентичними носіями традицій, підготуються до Вертепів, навчаться готувати страви до святвечірнього столу.

Коли: 15 - 16 грудня 

Де: Музей Івана Гончара (вул. Лаврська, 19)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Камерний концерт-екскурсія "Голоси епох. Різдво"

Що цікавого: камерний концерт-екскурсія "Голоси епох" покаже якби картина могла виспівати себе, як би це звучало? Яку музику могли "чути" шедеври музейної колекції в часи їхнього створення або побутування? Згадаємо важливі події з історії музею, зокрема заяву Варвари Ханенко до Української академії наук від 15 грудня 1918 року. У переддень великомучениці Варвари (17 грудня) на вшанування пам’яті засновниці музею пролунає кант Кирила Стеценка. У просторі музею Ханенків прозвучать австрійські, голландські, італійські, іспанські, французькі різдвяні пісні та українські колядки.

Коли: 16 грудня 18:00

Де: Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків (вул. Терещенківська, 15-17)

Скільки: 200 грн

Більше інформації: Facebook

Зимова Країна на ВДНГ

Що цікавого: Цього сезону "Зимова Країна" не тільки повернеться на ВДНГ, а і розширить свої кордони. Серед нових розважальних локацій — міська резиденція фабрики ялинкових прикрас "Клавдієво", експозиція "Льодовиковий період", квест-павільйон "Дім інтерактивних пригод" та "Замок крижаних скульптур". Прем’єрою сезону обіцяє стати нова новорічна казка "Winterra. Легенда казкового краю".

Коли: 8 грудня 2018 року – 10 березня 2019 року

Де: ВДНГ

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

"100 фільмів за 100 хвилин"

Що цікавого: Як тільки ти відкрив цю вкладинку — хтось лайкнув твоє фото. А на кухні сирники. А на вулиці веселка. А треба запостити веселку. А Бійонсі постриглася. А кіт у відео розкладає пасьянс. А дешеві квитки на квітень. А зробити біометричний. А собачки в притулку. А рюкзаки на сейлі. А в айфоні Інстаграм. А в салоні манікюр. Бери квитки! Вони скоро закінчаться! А життя їде далі.  Якщо все це з тобою відбувається, нова програма "100 фільмів за 100 хвилин 2018" — твоє кіно! Сто екстремально коротких фільмів з усіх куточків планети. Сто зав’язок, сто фіналів, мінімум сто головних героїв, один квиток.

Коли: 13 - 19 грудня

Де: Культурний центр "Кінотеатр "Київ" (вул. Велика Васильківська, 19)

Скільки: 80 грн

Більше інформації: Facebook

Виставка Зленка та Петкевича "Ні риба, ні м’ясо"

Що цікавого: Художники В. Зленко та А. Петкевич – досвідчені митці, учасники численних симпозіумів та пленерів, автори багатьох виставок у Білорусі та за її межами. У Києві вони представляють спільний проект «Ні риба, ні м’ясо», в якому, втім, є і риба, і м’ясо, і багато іншого їстівного та вражаючого.

Коли: 11 - 30 грудня

Де: Арт-простір "White World" (вул. Пушкінська, 21)

Скільки: Вхід вільний

Більше інформації: Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-