Скрипаль із Закарпаття отримав премію за збереження культурної спадщини

Скрипаль із Закарпаття отримав премію за збереження культурної спадщини

Фото
Укрінформ
Закарпатський скрипаль Олексій Томишин став лауреатом премії за збереження та охорону нематеріальної спадщини.

Церемонія нагородження відбулась в рамках Всеукраїнської конференції "Імплементація Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини: підсумки та перспективи", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це унікальний самородок із Закарпаття, з села Нижнє Селище. І я радий, що сьогодні буду мати честь вручити нагороду Олексію Івановичу Томишину", - заявив міністр культури Євген Нищук.

Як повідомлялось, 29 жовтня 2018 року Комітет з присудження Премії оголосив лауреатом музиканта-самородка, унікального скрипаля з с. Нижнє Селище Хустського району (Закарпатська область) Олексія Івановича Томишина.

Всього комітет розглянув матеріали 21 претендента на здобуття Премії.

Всеукраїнська конференція "Імплементація Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини: підсумки та перспективи" / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Премія за збереження та охорону нематеріальної культурної спадщини присуджується фольклористам, етнографам, дослідникам, науковцям, збирачам-ентузіастам, фольклорним колективам, солістам (вокалістам, інструменталістам та танцюристам), майстрам-викладачам та керівникам дитячих творчих шкіл народних художніх промислів, які своєю діяльністю сприяють виявленню, фіксації, збереженню та популяризації етнокультурної спадщини та регіональних особливостей українського народу. Премія присуджується на конкурсних засадах щороку в грудні місяці у розмірі двадцять тисяч гривень.

Читайте також: Мистецький хаб і силіконова долина, або Як планує розвиватись громада на Закарпатті

11 грудня 2018 року в Києві проходить Всеукраїнська конференція "Імплементація Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини: підсумки та перспективи". В рамках заходу його учасники презентуватимуть звіт про виконання Конвенції ЮНЕСКО щодо охорони нематеріальної культурної спадщини за 2018 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-